Gubate (Çerkez Böreği) İçin Gerekli Malzemeler
Hamuru İçin;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaşmaya
Tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un
İçi İçin ;
5 tane orta boy patates
1 tane kuru soğan
Toz
kırmızı biber
Tuz
Zeytinyağ
Maydanoz
Gubate (Çerkez Böreği) Hazırlanışı
Patatesler haşlanarak ezilir,soğanı doğrayıp yağda kavruralım ve üzerine patatesleri ekleyip tuzunu biberini koyup kavurmaya devam edelim ve doğranmış maydanozları ekleyelim. Hamur için verilen malzemeler ile yumuşak bir hamur yapın ve mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanınca elimizi yağlayıp bezeler alıp, elimizle yuvarlak açıp içine bol bol patatesli harçtan koyup üçgen şeklinde kapatıyoruz. Tepside 15-20 dakika bekletin üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 C derecede ısınmış fırında pişirelim. Afiyet olsun!!