Gubate (Çerkez Böreği) Tarifi

Gubate (Çerkez Böreği) İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin;

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 paket yaşmaya

Tuz

2 yemek kaşığı şeker

Un

İçi İçin ;

5 tane orta boy patates

1 tane kuru soğan

Toz

kırmızı biber

Tuz

Zeytinyağ

Maydanoz

Gubate (Çerkez Böreği) Hazırlanışı

Patatesler haşlanarak ezilir,soğanı doğrayıp yağda kavruralım ve üzerine patatesleri ekleyip tuzunu biberini koyup kavurmaya devam edelim ve doğranmış maydanozları ekleyelim. Hamur için verilen malzemeler ile yumuşak bir hamur yapın ve mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanınca elimizi yağlayıp bezeler alıp, elimizle yuvarlak açıp içine bol bol patatesli harçtan koyup üçgen şeklinde kapatıyoruz. Tepside 15-20 dakika bekletin üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 C derecede ısınmış fırında pişirelim. Afiyet olsun!!