Hayatımıza son yıllarda giren bu lezzet ve sağlık bombasının bir an önce nasıl kullanıldığını keşfetmek lazım değil mi?

Hayatımıza son yıllarda giren bu lezzet ve sağlık bombasının bir an önce nasıl kullanıldığını keşfetmek lazım değil mi? Bu tarifte olduğu gibi kendi başına da fazlasıyla yeten tatlı patatesi, tavuğun, balığın yanında da deneyebilirsiniz. bu turuncu güzel, potasyum, B vitamini deposu olmakla birlikte zaman zaman lezzetiyle balkabağına kafa tuttuğu aşikardır.

Mutfak Sırrı: Fırında, haşlayarak, buharda, hatta kızaratarak da pişirebilirsiniz. Buaraya kadar belki normal patatesle aynı kulvarda görünebilir ama normal patatatesin aksine kendisini çiğ de tüketebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler:

1 kg tatlı patates soyulmuş

2 adet yumurta çırpılmış halde

3 yemek kaşığı tereyağı eritilmiş

2 yemek kaşığı kahverengi şeker

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı tarçın

1/2 çay kaşığı zencefil tozu

1 çay kaşığı muskat cevizi rendelenmiş

1 çay kaşığı taze karabiber

60 gr ceviz içi

PORSİYON:  6  kişilik

Yapılışı:

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tatlı patateslerin üzerine birkaç fatal derbies lie delikler açarak fırın kağıdının üzerine yerleştirin. Yaklaşık 45 dk., yumuşayana kadar pişirin ve kenara ayırın.

Fırını 180 dereceye getirin. Patatesleri orta boy bir kaba alın ve püre haline getirin. Yumurtayı, tereyağını, kahverengi şekeri, tuzu, tarçını, zencefili, muskat cevizini ve taze karabiberi ekleyerek çırpın.

20 cm. x 20 cm. kare bir fırın kabının içine ve kenarlarına tereyağını sürün ki yapışmasın. Tatlı patates karışımını kaba dökün, üzerine de cevizleri gezdirin. Bu şekilde fırında yaklaşık 30 dk. pişirin. Afiyet olsun!