Künefe, kadayıf ve peynirden yapılan, sıcak olarak kendi tepsisinde servis edilen, Doğu Akdeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir. Anavatanı Hatay olan bu güzel tatlının tarifini sizinle paylaşıyorum...

Evde Kolay Künefe Yapıyoruz

Şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Yağı tavada erittikten sonra kadayıfı elimizle ovuşturarak açalım. Kadayıfı genişçe bir kaba alalım, eritilmiş yağla birlikte harmanlayalım. 30 cm çapında bir tavayı yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın tabanına bastırın.

kolay künefeDidiklenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin. Kalan kadayıfı elinizle veya su bardağının alt kısmıyla bastırarak ilave edin. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.

Malzemeler

3 çorba kaşığı yağ

1/2 kg kadayıf

200 gram tuzsuz dil peyniri

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su