Makarnanın lezzetli yolculuğu...

Pratik akşam yemeği denince akla makarna gelir. Gerek hazırlanışının kolaylığı gerekse lezzeti sayesinde tüm dünyanın ortak yemeği olan makarnanın tarihinin nerde başladığı bilinmiyor bir rivayete göre MÖ 490 yıllarında Roma İmparatorluğunda halka kıtlık tehlikesine karşı korumak için toplu buğday alırlar,, Bu buğdayı böceklenmemesi için suda ıslatılır, yoğurulur ve daha sonra kurumaya bırakılırmış böylece buğdayın dayanıklılığı artarmış hamurun bu haline pastilli denirmiş, Pastilli tekrar şekillendirildiğinde makarna haline getirilmiş. 

Makarna ile ilgili diğer efsane Makarnayı ilk çinlilerin ürettiği ve Marko Polo vasıtasıyla Avrupaya getirildiğidir. Marko Polo'nun o dönemde getirdiği makarnanın noodle olduğu söyleniyor ve noodle makaranadan biraz farklı çünkü beyaz buğdaydan yapılıyor halbuki makarna durum buğdayından yapılıyor.Diğer bir tahminde makarnanın Araplar tarafından italyanlara italyanlara tanıdıldığıdır. Makarnayı kim bulursa bulsun önemli olan o güne kadar yaş olarak tüketilen makarnanın kuru olarak depolanması 13 yy'da Napoli köfezinde başlar. 19 yy'da İtalya'da makarna fabrikaları açılmaya başlanmış ve fabrikalarda üretilen makarna zamanla  yabancı ülkelere ithal edilmeye başlanmış ithal edilen ülkeler arasında Osmanlı imparatorluğuda vardı.17 yy da makarna makinalarının üretilmesi ile makarnanın üretimi arttı ve buna bağlı olarakta makarna tüketimi tüm dünyaya yayılmaya başladı. 20 yy'da yaşanan dünya savaşlarından sonra Amerika ve Avrupanın değişik ülkelerine göç etti  onlarla beraber italyan mutfağıda göç etti ve italyan mutfağı ile beraber makarnada. 

20 yy'da Amerika'da ve Avrupa'da sevilen makarna zamanla tüm dünyanın en çok tüketilen popüler yiyecekleri arasına girdi....