Çikolatalı Sachertorte Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Sachertorte İçin Gerekli Malzemeler

75 gram un

6 yemek kaşığı şeker

100 gram bitter çikolata

4adet yumurta

75 gram tereyağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı su

2 gram bitter çikolata

200 gram şeker

320 gram kayısı reçeli

Çikolatalı Sachertorte Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Sachertorte Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı

Çikolatalı Sachertorte tarifimizin başlangıcına ilk olarak 100 gram bitter çikolatamızı eriterek başlıyoruz. Bunun için öncelikle küçük bir tencerede su kaynatıyoruz. Kaynayan suyun buharında çikolatamızı eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Çikolatamız eridikten sonra aynı işlemi 75 gram tereyağımıza da uyguluyoruz. Eriyen tereyağımızı ve çikolatamızı aynı kâseye alıyoruz. Diğer yandan ayrı bir kâseye 4 adet yumurtamızın sarısını alıyoruz. Yumurta sarımızın içerisine 1 paket vanilya ilave ederek yumurtalarımızı çatal ile çırpıyoruz. Hazırladığımız yumurta sarımızı erittiğimiz çikolata kâsemizin içerisine alıyoruz.

Diğer yandan sarısını kullandığımız yumurtalarımızdan bir tanesini geniş bir kaba alarak içerisine 6 yemek kaşığı kadar toz şekerimizi ilave ediyoruz. Yumurta akımızı ve toz şekerimizi kar gibi köpürünceye kadar mikser ile karıştırıyoruz. Hazırladığımız yumurta akımızı çikolata harcımızın içerisine alarak harcımızı güzelce karıştırıyoruz. Şimdi sırada Çikolatalı Sachertorte harcımızın unlu malzemelerini hazırlama zamanı. Bunun için öncelikle 75 gram unumuzu elekten süzerek geniş bir kâsenin içerisine alıyoruz. Daha sonra 1 paket kabartma tozumuzu, 1 paket vanilyamızı ve 1 çay kaşığı kadar tuzumuzu da eleyerek unumuzun içerisine ilave ediyoruz. Tüm unlu malzemelerimizi kaşık ile güzelce karıştırdıktan sonra daha önce hazırlamış olduğumuz çikolatalı harcımızın içerisine ilave ederek tüm harcımızı mikser ile ortalama 3-4 dakika kadar karıştırıyoruz.

Hazırladığımız Çikolatalı Sachertorte harcımızı tepsimize almadan önce kelepçeli tepsimizin içerisini güzelce yağladıktan sonra bir tutam un ile tepsimizin içerisini una buluyoruz. Tepsimizi hazırladıktan sonra Çikolatalı Sachertorte harcımızı tepsiye alaraka daha önce 180 derece ısıtmış olduğumuz fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Pastamızı fırında pişerken biz de bu esnada kayısı reçelimizi hazırlıyoruz. 1 kase kadar kayısı reçelimiz geniş bir cezvede eriyinceye kadar ısıtıyoruz. Daha sonra eriyen kayısı reçelimizi süzgeçten süzüyoruz. Bu arada fırında yeteri kadar pişen pastamızı fırından alarak tam ortasından iki eşit parçaya bölüyoruz. İkiye ayırdığımız pastamızın ortasına 5 yemek kaşığı kadar kayısı reçeli sürerek pastamızın diğer yarısını kapatıyoruz. Pastamızın en üst katına ise erittiğimiz 1 kâse kadar kayısı reçelimiz fırça yardımı ile her yerine sürüyoruz.

Şimdi sırada Çikolatalı Sachertorte pastamızın çikolata kremasını hazırlama zamanı. Öncelikle 1 su bardağı kadar suyumuzu geniş bir cezveye alıyoruz. Suyumuzun içerisine 200 gram kadar şeker ilave ediyoruz. Şekerimiz eriyinceye kadar orta ateşte suyumuzu kaynatıyoruz. Şekerimiz eridikten sonra 200 gram kadar bitter çikolatamızı suyun içerisine alarak erimesini bekliyoruz. Çikolatamız iyice eriyip kıvama geldikten sonra hazırladığımız çikolata sosumuzu Çikolatalı Sachertorte pastamızın üzerine bolca sürüyoruz. Hazırladığımız Çikolatalı Sachertorte pastamızı 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alarak sunuma hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun..