Karıştırma kabına erimiş margarin alınır üzerine yumurta kırılır; yoğurt da eklenerek çırpılır. Daha sonra irmik ve kabartma tozu eklenir, alabildiği kadar unla hamuru yoğrulur. Diğer taraftan şerbeti için; 3 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su ile şerbeti hazırlanır. Hazırlanan hamur açılarak 3 ayrı boyda eşit sayıda varsa hamur kesme aparatıyla ya da bardak yardımıyla kesilir.
Hamurların büyük boyu en alta gelecek şekilde boy sırasına göre en ortasına yumurta sarısı sürülerek dizilir ve ortası parmak ile bastırılarak gül şekli verilir. Bu şekilde hazırlanan hamurlar yağda kızartılır. Soğutulmuş şerbetin içine alınır. Şerbetini çeken gül tatlıları üzerinde fındık ya da cevizle servis yapılır.
Cevizli Gül Tatlısıİçin Gerekli Malzemeler:
1 yumurta
2 çorba kaşığı erimiş margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı irmik
Alabildiği kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Üzeri için:
1 kase ceviz veya fındık