Balık Çorbası Nasıl Yapılır? İşte sizelere balık çorbası tarifi...

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın. İki buçuk litre su ve yeterince tuz ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte haşlayın. 4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın.

Halka halinde doğranmış taze soğanları ve pırasaları, ince kıyılmış 4 diş sarımsağı, kekiği, safranı, 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 adet portakalın kabuğunu ekleyin. 15 dakika kısık ateşte kavurun. 1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin. Karışımı kaynamakta olan balığın içine ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın.

Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün. Ekmekleri çorbaya koyarak, servis yapın.

Balık Çorbası için gerekli malzemeler

2 kg beyaz etli balık

1 kuru soğan ve havuç

2 defne yaprağı ve 1 demet maydanoz

2.5 litre su

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 taze soğan ve pırasa

5 diş sarımsak ve 2 domates

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı safran ve kekik

6 dilim ekmek

1 yemek kaşığı mayonez ve rakı

2 portakal kabuğu

Tuz ve karabiber