Acı Biber Çorbası Nasıl Yapılır? Acı Biber Çorbası Tarifi...

Bir soğanı ince doğrayıp 4 çorba kaşığı zeytinyağında 5 dakika kavurun. 4 adet kırmızı kapya biberin çekirdeklerini çıkararak küçük küpler halinde içine doğrayın ve tencereye ekleyin. Ardından 3 defne yaprağı, bir tatlı kaşığı kimyon, bir çorba kaşığı kahverengi şeker ve bir adet de ince doğradığınız acı kırmızı biberi de ekleyin. Acı kırmızı biber yoksa bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber kullanabilirsiniz.

5 dakika kavurduktan sonra içine 2 bardak su ve 1 su bardağı tavuk veya sebze stoğunu ekleyip 15 dakika kaynatın. Biberler yumuşayınca içinden defne yapraklarını alın; 2 diş ezilmiş sarımsak ekleyip, el blenderıyla püre haline getirin. Üzerine 1 dal biberiyenin minik yapraklarını sıyırın ve çorbayı dinlenmeye bırakın. İçerisine ekleyeceğiniz mantıların çıtır bir tat almaları için fırının ızgarasında 7-8 dakika kızartın. Çorba ılık haldeyken 100 ml krema ekleyip karıştırın ve daha sonra mantıları ekleyin.

Acı Biber Çorbası Gerekli Malzemeler

1 adet soğan

4 çorba kaşığı zeytinyağı

4 adet kırmızı kapya biber

3 adet defne yaprağı

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı kahverengi şeker

1 adet acı kırmızı biber

2 su bardağı su

1 su bardağı tavuk veya sebze stok

1 adet biberiye dalı

2 diş sarımsak

100 ml krema

200 gr mantı