Başlamadan önce, çalışma alanınızı temizleyin ve hangi tarif veya formülü kullanacağınızı daha önceden belirleyin. Gerekli malzemeler ve aletleri hazırlayın, ve yaptıklarınızı kaydetmek için Aromatik Günlüğünüzü hazırlayın.

1. Adım 1: Yağ Fazını Hazırlayın

Adım 1: Yağ Fazını Hazırlayın

Yağ fazı için temiz, ısıya dayanıklı bir ölçme kabı içine sıvı ve katı yağları ölçün. Aromatik katiları (CO2 çözeltileri, özütler, bitkisel mumlar) daha küçük ayrı bir kabın içine ölçün.

Yağ fazının sıvı ve katı yağlarını bileşenler sıvı halini alana kadar orta ateşte çifte ısıtıcı içinde yavaş yavaş ısıtın. Aromatik katiları ilave etmeyin ve suyu şiddetle kaynatmayın. Bileşenleri mikro dalga fırına koymayın.

2. Adım 2: Su Fazını Hazırlayın

Adım 2: Su Fazını Hazırlayın

Yağ fazı erirken, sıvı faz bileşenlerini (tozlar hariç) bir pyreks ölçü bardağının içine ölçerek koyun. İkinci bir çifte ısıtıcı kullanarak sıvı kısımları nazikçe ısıtın. Yağ fazı bileşenleri tamamen sıvılaştığmda, yağ ve sıvı faz kaplarının her ikisini de ateşten indirin.

3. Adım 3: İyice Karıştırın

Adım 3: İyice Karıştırın

Aromatik katı kısımları yağ fazı kabına ilave edin, ve iyice karışana kadar tek kullanımlık çubuk ile karıştırın. Su fazına toz haline getirilmiş ve yarı hazırlanmış jel bileşenlerini ilave edin. Bir el mikseri kullanarak, tozların ve ellerin sıvının içine iyice yedirildiğinden emin olmak için su fazı bileşenlerini kuvvetle karıştırın orta veya yüksek hızda.

Kantan zamkı gibi tozların pek çoğu suda çözünmez, bu yüzden onlar sıvıda tamamen erimek yerine sadece dağılacaklardır. Geride bitmiş ürününüze aktarılabilecek hiçbir topaklanmanın kalmaması için onlan çok iyi dağıttığınızdan emin olmalısınız.

Su fazına tozların ve hazırlanmış jellerin ilavesi sıvının koyulaşmasına ve jel benzeri bir kıvam almasına neden olacaktır. Bu özellik bitmiş emülsiyona yaydırılabilir, akışkan bir yapı verir.

4. Adım 4: Yağ ve Su Fazlarının Birleştirilmesi

Adım 4: Yağ ve Su Fazlarının Birleştirilmesi

Yağ fazını orta hızda karıştırmaya başlayın. Karıştırırken yavaş yavaş su fazını yağ fazına ilave edin. Karışım çabucak koyulaşacak ve rengi açılacaktır. Yumuşak bir emülsiyon şekillenene kadar karıştırmaya devam edin, koyuca kremler için 30 saniye kadar ve daha sıvı losyonlar için 20 dakikaya kadar. 1 dakika kadar sonra, geçici olarak karıştırmayı durdurun ve bütün bileşenlerin iyice karışmalarını sağlamak için temiz bir spatula ile kabın kenarlarını sıyırın.

Emülsiyonlar temel olarak oda sıcaklığında sıvı olan bileşenlerden meydana gelirler ve genellikle oluşumu uzun süren emülsiyon yapıcı mumu içermezler. Karıştırma süresini Aromatik Günlüğünüze kaydedin. Karıştırma işlemi sırasında kanştırma kabınızı ılık (soğuk değil) bir su kabinin üzerine yerleştirirseniz, karıştırma zamanını azaltabilirsiniz, ama karışım çok çabuk soğursa, ayrışma eğilimi çok olur.

Emülsiyonunuzu seçtiğiniz sterilize edilmiş şişe veya kavanozlara aktarın, içlerinde kalabilecek hava kabarcıklarını çıkartmak için kapların diplerini hafifçe tezgaha vurun. Bir kavanozda ambalajlanmış bir kremin üst yüzünü karıştırmak ve düzleştirmek için temiz bir kürdan kullanın. Kapağı kapatmadan önce genellikle dakikalarca, ürünün tamamen soğuması için izin verin. Kremlerin üzerinin çok uzun süre açık kalmasına izin vermeyin yoksa yüzeylerinde bir “deri” oluşur. Bazı losyonlar saatler boyu bırakıldıklarında önemli oranda durulurlar, öyle ise sizde tamamı ile buna izin vermek için ürünün üst sınırı ile şişenin tepesi arasında az bir mesafe bırakarak losyon kavanozlarınızı doldurabilirsiniz.

5. Isılar Hakkında Bir Not

Isılar Hakkında Bir Not

Erime noktası çok yüksek olan (karnoba mumu gibi) bir mum kullanmıyorsam, her ikisi de yaklaşık 65C’a ulaştıklarında iki fazı biri birine karıştırdığımda genellikle başarılı olurum. Her iki fazında hazır olduğundan emin olamadığınız hallerde bir şekerleme termometresi veya en az 65C gösteren başka bir termometre kullanın. Kimyasal bileşenlerin derinlemesine bir tartışması bu ın sınırlarının ötesinde olmasına rağmen, bu bileşenlerin bazıları tarife belirli bir sıcaklıkta ilave edilmediklerinde etkili olmazlar. Satıcınız ile ürünün uygun kullanımı konusunda bilgi alış verişinde bulunun.

2011′de Güney Afrika’da bulunuşum sırasında, yaptığım ilk şeylerden biri (yolun karşı yönünde araba kullanmaya başarmaktan sonra) ünlü Michael Mount Doğal Çiftçiler Marketinin yerini bulmak oldu. Bal ve taze yeşillikler arama amacı ile gitmeme rağmen, dikkatim üzeri şişe ve kavanozlar ile dolu bir masanın ardında tünemiş olan bir kadına yöneldi. Kavanozlardan taşan lavanta ve sardunya kokuları ve hayal edilebilecek her türlü renk ve biçimdeki banyo özleri ile dolu tahta tezğah beni çabucak sarmaladı. Ama kremler……ah o kremler. Bütün dikkatimi doğrudan üzerlerine çektiler.

Güney Afrika’da malzeme temin etmek zor. Bu yüzden Ginny Lee mümkün olduğunda büyük miktarda ürün alır, ve zengin,, nemlendirici yağ karışımları koleksiyonunu yavaş yavaş geliştirmektedir. Ginny Lee kremlerini az miktarlarda hazırlar ve onları elleri ile karıştırır. Ürünlerinde balmumu Sunmayı sever, ama emülsiyon yapıcı M mümkün yapı genişletmiştir.

Benim gözde Ginny Lee ürünüm Makadamya Nemlendirici & Cilt Gıdası’dır.