Ne kadar üzücü olsa da birçok insanın bu günlerde okumaya zamanı yok. okumak derken de 140 karakterlik tweetlerden ya da 150 kelimelik atıştırmalık haberlerden bahsetmiyoruz. Bahsettiğimiz kitaplar, dergiler, uzun soluklu makaleler.

Ne kadar üzücü olsa da birçok insanın bu günlerde okumaya zamanı yok. okumak derken de 140 karakterlik tweetlerden ya da 150 kelimelik atıştırmalık haberlerden bahsetmiyoruz. Bahsettiğimiz kitaplar, dergiler, uzun soluklu makaleler.

Teknoloji her ne kadar dikkatimizi kısaltıp, sosyal medya ve diğer yöntemlerle okumaya ayıracağımız zamanı kısıtlamış olsa da aynı teknoloji internetin gürültü kirliliğinden arındırılmış, kaliteli yazılara ulaşabilmemiz için de çalışıyor.

Örneğin, Long Reads internetin en iyi hikaye anlatımlarını elle seçip önünüze sunuyor. Eğer gerçek bir kitap okumaya zaman bulabilenlerdenseniz ise GoodReads sapla samanı ayırmanıza yardımcı olacaktır. Pocket var, internette gördüğünüz herhangi bir yazıyı sonradan okuyabilmeniz için bookmarklar arasına alabilmenizi sağlıyor.

Bunların haricinde bir de Blinkist var. Gerçekten ilginçler servislerden biri bu ve şimdilik web uygulaması ve iOS uygulaması bulunmakta. Hizmetin konsepti kurgu olmayan kitapların özüne on beş dakika içinde ulaşmanızı sağlamak. Bunu sağlamak içinse gözlerinizi Superman gibi kullanmanızı öğretmeye kalkışmıyor onun yerine yoğunluk ve iyileştirmeyi tercih ediyor.

Blinkist ilk olarak 2 yıl önce Alman pazarına çıktı ve Kasım ayında uluslararası sürümü ve Web uygulamasını yayınladılar.

Uygulama ile okuyabileceğiniz kategoriler arasında Popüler bilim, İşletme ve Kariyer, Sağlık ve Mutluluk ve dahası bulunmakta. Örneğin Richard Dawkins’in “The Greatest Show on Earth”ü ve Barack Obama’nın “The Audacity of Hope”u okuyabileceğiniz kitaplar arasında.

Aradığınız kitabı bulduğunuzda her bölümün 250’şer kelimelik özetler halinde yoğunlaştırıldığını ve en sonda da “Son Özet” kısmına sahip olduğunu göreceksiniz, kitabın tüm anafikrinin, önemli kısımlarının birleştirilldiği bir bölüm.

Hizmetin tek kötü denebilecek yanı ücretsiz olmaması, ücretsiz deneme süresinden sonra aylık 4.99$ abonelik istenecek. Eğer biraz kara geçmek isterseniz yıllık 49,99$ ödeyebilirsiniz.

Şirketin Android için planları var mı diye sorulduğunda şirket kurucu ortağı ve CEO’su Holger Seim iPad’e optimize uygulamayı yayınladıktan sonra, ki bu yıl ilk çeyreği içinde yayınlamayı planlıyorlar, önceliklerinin Android olduğunu belirtti.