Bugün size tanıtmak istediğimiz ürün başlığımızdan da anlaşılacağı üzere, bütün medya aygıtlarının bir kulaklıkta toplanmış hali nasıl mı ? Biraz daha inceleyelim ...

Bugün size tanıtmak istediğimiz ürün başlığımızdan da anlaşılacağı üzere, bütün medya aygıtlarının bir kulaklıkta toplanmış hali nasıl mı ? Biraz daha inceleyelim isterseniz;

Avegant firması tarafından Glyph adıyla tanıtılan prototip kulaklık, benzerlerinden daha farklı bir yapıyla çalışıyor. Gözlüğün içerisindeki ekranlar vasıtasıyla görüntüyü aktaran Oculus Rift ve Sony HMZ-T3W gibi cihazlardan farklı olarak Glyph görüntüyü birebir retina içerisine yansıtıyor.

Dış tasarım olarak Kickstarter versiyonu ile prototip versiyonu arasında fark bulunmayan Avegant Glyph, video ve ses olmak üzere iki farklı mod ile geliyor ve bu sayede istenildiği zaman kafa üstü kulaklık, istenildiği zaman ise görüntüleme cihazı olarak kullanılabiliyor.

Virtual Retinal Display – Sanal Retina Görüntüsü (VRD) adı verilen teknoloji sayesinde gözlük içerisindeki projektörler, retina içerisine görüntüyü yansıtıyor. Yani görüntü bir ekrandan izlenmiyor, kullanıcının gözünün içinde bitiyor. Bu yüzden de gerçeklik en üst seviyeye taşınıyor.

Üzerinde herhangi bir ekran taşımayan ürün, Virtual Retinal Display teknolojisi (Düşük enerjili LED kaynağından çıkan ışık, her göz için 1 milyon adet ufak aynadan yansıtılarak özel optikler üzerinden aktarılıyor) sayesinde görüntüyü direkt olarak göz retinasına yansıtıyor ve böylece oldukça parlak, keskin ve gerçeğe yakın bir görüntü kalitesi elde edilebiliyor. Teknik olarak 1280 x 720 (WXGA) piksel çözünürlük sağlayan sistem, aynı zamanda 45 derece görüntü açısı, 2.4 metre öteden 80-inç sanal görüntü boyutu, 120 Hz‘e kadar yenileme hızı ve 1000:1 kontrast değeri gibi detaylara ile geliyor.

Xbox, Playstation, PC, Mac ya da iOS ve Android işletim sistemli akıllı cihazlara MHL/HDMI kablosu üzerinden bağlanarak görüntü aktarımı yapabilen Glyph, ses tarafında ise aktif gürültü önleme sistemine sahip sürücüleriyle 20 – 20000 Hz frekans tepki aralığı ve 115 dB dinamik aralık sunabiliyor. Dahili bataryasıyla 3 saat aktif kullanım ömrü sağlayabilen ve micro USB portu üzerinden şarj edilebilen cihaz, dahili bir mikrofonda barındırıyor. Destek verdiği platformlarda film izleme yanında oyun oynanmasınada izin veren Glyph, dahili kafa takip teknolojisi sayesinde bu oyunlar ile etkileşime ( Oculust Rift benzeri sanal gerçeklik) girilmesi gibi bir özelliğide sahip.

Kickstarter üzerinde 250,000$ olarak belirtilen hedefin bitimine 29 gün kala 246 bağış ile 124,864$‘lık kısmını kısa bir süre içerisinde toplayan Glyph, 449 dolara satın alınabilir ancak teslimat aralık ayında gerçekleşiyor.