Anavatanı Çin olan bu şifalı meyvenin diğer bir adı da ‘Japon Hurması’ dır. Sonbaharda bu meyveler, hemen olgunlaşmadan önce ağaçlar tüm yapraklarını döktüğünde turuncu renkleriyle ortama adeta görsel bir şölen sunarlar. Bu tadı mayhoş meyve sadece güzel görüntüsüyle değil,faydalarıyla da adından çokca sözettirir.
Turuncu renkli meyvelerin en önemli özelliği olan beta keroten maddesi trabzon hurmasında oldukça fazladır. Bu sayede antioksidan gücü çok fazladır. Birçok kanser türüne karşı koruma sağlar.
İdrar söktürücüdür. Bağışıklık sistemini destekleyerek kış aylarında soğuk algınlığına karşı koruma sağlar. Mide bulantısını, ve kusmayı engeller. Elmadan iki kat daha fazla lif içerir, bu özelliği ile kabızlığı engeller, çeşitli mide ve bağırsak sistemi hastalıklarına deva olur.
Özellikle ülser veya gastrit gibi hastalıklara şifa sağlar. Kolesterol ve tansiyonu dengeleyici etkisi vardır.
Antiaging özelliği sayesinde cilde çok faydalıdır. Yüz maskesi olarak da kullanılarak cildin ışıldamasını ve sıkılaşmasını sağlar.
Bu meyveyi olgunlaştıktan sonra elma gibi dilimlere ayırarak tüketebileceğiniz gibi, salatalarda diğer yeşilliklerle beraber veya tatlılarda extra bir tat için de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Satın aldığınız trabzon hurması başta sertse olgunlaştırmak için oda sıcaklığında bekletmenizi tavsiye ederiz. Daha sonra tüketene kadar buzdolabında saklamalısınız.