Şeker hastalığı dünyada en yaygın olan hastalıklardan biri olarak gösteriliyor. Doğru bir beslenme ve egzersiz programı ile bu hastalıktan korunmak, erken teşhis ile birlikte hastalığı tersine çevirmek bile mümkün. Şeker hastalığı oluşmadan önce bir çok kişi farkında olmadan pre-diyabet veya gizli şeker olarak bu hastalığın önceki safhalarını yaşamaktadır. Önlemini alabilmek için hastalığın bazı semptomlarının farkında olmak gerekir. Biz de size erken teşhise yardımcı olacak hastalıkla ilgili vücutta oluşabilecek önemli belirtileri sıraladık…
İdrara fazla çıkmak: Aşırı derecede idrara çıkmak hastalığın belirtilerinden biridir.
Çok susama: Çok idrara çıkma, ve susuz hissetme. Bu iki semptom da şeker hastalığının belirtilerinden biridir.
Sürekli aç hissetme, ve kilo kaybı: Çok yiyip , kilo mu kaybediyorsunuz? Bu durumda vücut ya insülin üretmiyor, ya da insülin kandaki glukozu regüle etmiyordur. Yemekten alınan kalori vücut tarafından kullanılamıyor, veya büyük bir kısmı idrar yoluyla atılıyordur.
Halsizlik: Hep yorgun hissetme hali. Ya da sürekli uyku isteği. Vücutta insülin yoksa , glukoz yeteri kadar kullanılmıyor, bu yüzden enerji üretimi eksik kalıyordur.
Bulanık görme: Gazete veya kitap okurken birden bulanık mı görmeye başladınız? Bu da şeker hastalığı belirtilerinden biridir.
Karıncalanma, his kaybı: El ve ayaklarda oluşan karıncalanma, his kaybı gibi problemler de yüksek kan şekerinin sinir sisteminde oluşturduğu problemlerden biridir.