Karaciğerimiz, her gün çalışarak, bizi yediğimiz yiyeceklerin toksik etkilerinden korur. Bazen karaciğer çok çalışır ve yorgun düşer....

Karaciğerimiz, her gün çalışarak, bizi yediğimiz yiyeceklerin toksik etkilerinden korur. Bazen çok çalışır ve yorgun düşer, bu da vücudumuzdaki  dengelerin bozulmasına neden olur. Biz de yediğimiz yiyeceklerle karaciğerimize destek olup, onun yükünü azaltıp, temizlenmesini sağlarız.

Aşağıdaki 7 besin karaciğer sağlığımız açısından en önemli yiyeceklerden bazılarıdır.

Sarımsak: Sarımsak içerdiği sülfür bileşenleri sayesinde karaciğerin toksinleri atmasına yardım eden enzimleri aktive eder. İçindeki alisinin ve selenyum karaciğer detoksu açısından önemli bir mineraldir.

Greyfurt: Greyfurt karaciğerin temizlenmesi açısından gerekli olan  C vitamini ve antioksidan bakımından çok zengindir. Sarımsak gibi karaciğer detoksu için gerekli olan bileşenler içerir. Karaciğerin yağlanmasını engeller.

Yeşil çay: Yeşil çay karaciğerin yağ depolamasını durdurur ve karaciğer fonksiyonlarını arttırır.

Yeşil sebzeler: Özellikle roka ve ıspanak ağır metal temizliği açısından önemlidir.

Avokado: Vücutta toksin birikmesini önler.Bazı araştırmalara göre haftada 1 veya 2 avokado yemek bile karaciğer hasarlarının giderilmesine yardımcı olur.

Ceviz: İçindeki aminoasit ve omega 3 yağ asitleri karaciğerde amonyağın neden olduğu hasarlarının giderilmesine yardım eder.

Zerdeçal: Zerdeçal sağlıklı bir karaciğer için en önemli besinlerden biridir. Karaciğeri toksik hasardan korur, ve hücrelerin oluşmasına yardım eder. Aynı zamanda safra kesesi fonksiyonlarını arttırır.