Kakao yağı çok iyi tanınan bir cilt yağlayıcısıdır, ve onun doğal kakao kokusu çikolata severler için bir artı teşkil eder. Kakao yağı % 40 ila 50 oranında katı yağ içeren kakao bitkisinin (Theobroma cacao) kavrulmuş tohumlarından elde edilen katı bir yağdır. Yağ, bir şekercinin diğer bileşenler ile karıştırıldığında kremsi, yenebilir bir madde oluşturduğunu keşfetmesi ile, ilk defa Birleşik Devletler, Hershey, Pennsylvania’da yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır böylece Herşey Şekerlemeleri doğmuştur. Kakao yağının kendine has kokusunu diğer esans yağları ile maskelemek zordur, u yüzden kokusuz kakao yağı veya benzer yapıda bir başka yağı kullanmayı isteyebilirsiniz. Kakao yağı oda sıcaklığında katı haldedir ve özellikle eğer yapıyı biraz koyulaştırmak isterseniz, losyonlar, kremler ve sabunlar için harika bir katkı maddesidir. Eğer yeterince çok miktarda ilave edilirse, kakao yağı pek çok kozmetik ürüne hafif sarı bir renk verebilir. İstenen koyuluğa bağlı olarak, baz harmanlarınızda % 50 oranına kadar kullanın.
Ender istisnalar ile, hidrosoller hiç bir kısıtlamaya tabi değildirler ve serbestçe sağlık ve güzellik uygulamalarında kullanılabilirler. Pek çok firma bu ürünleri üretmektedirler.
Burada benim bazı gözde hidrosollerim bulunmaktadır.
GENEL UYGULAMA
Peygamber çiçeği (Centaurea cyanus)
Selvl (Cupressus sempervirens)
Ölmez çiçek (Helichrysum italicum)
İltihap giderici, tüm cilt tipleri
Bebek/hassas ve olgun cilt
Roma papatyası (Chamaemelum nobile)
Dengeleyici özellikler, kürü cilt
Gül İtin (Pelargonium graveolens)
Yağlı cilt, dengeleyici özellikler mine çiçeği tipi
Cilt hücresi koruyucusu, yorgun yatıştırıcısı
Antioksidan, iltihap giderici, yağlı cilt
Beyaz civanperçemi (Achillea millefolium)
İltihap giderici, sakinleştirici ve dengeleyici özellikler
Ylangylang (Cananga odorata var. genuina)
Bu aktar ve eczanelerden temin edilen cadı fındığı değildir.