Evde kozmetik makyaj ürünleri nasıl hazırlanır...

Evde Kozmatik Makyaj Ürünleri Hazırlama için gerekenler:

Göz damlalığı (cam): Esans yağı ve benzoin tentürü damlalarını ölçmek için kullanılır. Plastikte olduğu gibi bir öncel bileşenin kokusunu emmediği için cam olanlar tercih edilir. Her kullanımdan sonra damlalık(iar)ı sıcak su ile durulayın, sonra sterilize etmek için izopropil ovma alkolü dökün, kullanmadan önce kurumasına izin verin.

Gıda İşlemcisi (mutfak robotu) tam veya küçük model: Bu büyük miktarlardaki kremler ve losyonları karıştırmak için, veya ince öğütülmüş yulaf ezmesi, badem unu ve ayçiçeği tohumu ezmesi hazırlamak için kullanılabilir. Tüm yüz/vücut ovmaları tarifleri gıda işlemcisinde hazırlanabilir.

Not: Eğer bu gerece sahip değilseniz, ve bir tane almaya karar verirseniz, kolay temizlenir olmasına dikkat edin. (Benimki de dahil) pek çok model vardır ve bazıları temizlenmesini zorlaştıran plastik katmanlara sahiptir ve ne kadar uğraşırsanız uğraşın tohumlan ve bitki liflerini uzaklaştırmazsınız. Lütfen satm almadan

Tülbent: Sıvılardan bitkileri süzmek için ve banyo ve yıkama keseleri hazırlamak için kullanın. Külotlu çorap ve kaba örülmüş keten bez de ayni işi görür. Önce değişik tipleri gözden geçirin, ve temizlenmesi kolay olan birini seçin.

Huni (küçük): Bu, sıvı tarifleri ince boyunlu saklama şişelerine dökmeye çalışırken işe yarar. Anlık kullanımlar için aliminyum folyodan yapılmış hunuler kullanılabilir. Bitkisel sıvılar huniden çok çabuk geçtikleri için, aliminyum kaplardaki çözünme riski burada söz konusu değildir.

Ölçme Bardakları ve Kaşıkları: Hepsinin ölçümleri sabittir.

Havan ve Sapı (büyük boy yaklaşık 15 cm çapmda): Ben bu gereci rezene tohumlarını ezmek, özsularını çıkarmak için, taze bitki ve çiçekleri hamur haline getirmek için ezmek ve olgun papaya, ananas dilimleri veya çilek dilimlerini hamur haline getirmek için kullanırım. Havan ve kolu vücut pudraları hazırlarken esans yağları ve kokusuz tozları karıştırırken de kullanışlıdır.

Kabuklu/Tohum Öğütücüsü kahve değirmeni Ben bunu yulaf ezmesi, badem ve ayçiçeği tohumlarını öğütmekte kullanırım. Kullandıktan sonra iyice temizlemeyi unutmayın.

Tavalar (1,2 ve 3 lt’lik, emaye, cam veya paslanmaz çelik): Lütfen alüminyum veya bakır tavalar kullanmayın. Bu metaller tariflerinizdeki bitkiler ve asitli sıvılarla etkileşime girebilirler ve hazırladığınız kozmetiğe alüminyum veya bakırın sızmasına neden olabilirler. Özellikle alüminyum cildiniz için iyi değildir. Bitkilerin yararlarını da etkileyebilir ve bitmiş ürünün rengini bozabilir.

Tartı (diyet tartısı veya masa üstü tartısı): Kozmetik hazırlamaya başladığımda, devamlı olarak tartımı kullanırdım. Şimdi, kullanacağım bileşenin miktarını “göz kararı” ile ölçüyorum. Bununla beraber, kök, gövde, tohum ve kabuk gibi daha ağır bileşenleri ölçerken hala tartıma baş vurmaktayım. Eğer şifalı bitkilerinizi tartılmış halde satın alabilirseniz, tartı gerekli olmayabilir.

Spatula (küçük ve orta boy): Bunlar krem ve losyonları her tip kabın içinden çıkartmak için mükemmeldirler.

Kaşıklar (tahta): Gerçekte sadece iki taneye ihtiyacınız vardır bir küçük ve bir orta boy kaşık. Ben bunları karıştırmanın gerekli olduğu her şey için kullanırım. Çırpma telim kirliyken, krem ve losyonlarımı çırpmak için kaşık kullanırım. Bir kullanımlık değildirler.

Süzgeç (ağ): Bu değişik tariflerdeki sıvılardan bitki ve çiçekleri süzmek için kullanılır. Bir süzgeç yerine tülbent, külotlu çorap veya kaba dokunmuş çuval bezi kullanılabilir.

Çırpma Teli (küçük): Ben bunu bütün krem, losyon ve dudak kremlerimi çırpmak ve harmanlamak için kullanırım. Bu büyük miktarlarda blendır veya besin işlemcisinin işlevi yerine küçük miktarlardaki harmanların hazırlanmasında tercih ettiğim bir şeydir.