İşte sizlere ilkbahar yaz modası için ipuçları...

2016 İlkbahar Yaz modası, renkler konusunda ‘önce yeşil, ille de yeşil’ diyor. Sezonda mavinin değişik tonları, özellikle de elektrik mavisi sık görülecek. Pudra, lavanta ve nude (ten rengi) tonları, gri, tozpembe, pastel yeşil renkleri başta olmak üzere pastel renkler de 2016 İlkbahar Yaz modasına damgasını vuran renkler arasında bulunuyor. Neon renkler ile sarının muhtelif tonları da sezonun gözde renkleri arasında yer alıyor.

Çizgili kıyafetleri seviyorsanız 2016 İlkbahar Yaz modasının sizin için tasarlandığını söyleyebiliriz. Enine veya boyuna, kalın ya da ince çizgiler pantolon ve eteklerde, ceketlerde, elbiselerde, çanta ve ayakkabılarda ve aksesuarlarda; her parçada kullanılmış. Yine sezonun trendlerinden olan puanlı desenler ise daha çok siyah ve beyazın birlikteliği şeklinde tasarlanmış. Metalik kumaşları da 2016 İlkbahar Yaz modasının öne çıkan eğilimleri arasında sayabiliriz. Optik illüzyonlar oluşturacak biçimde tasarlanmış ve yine ağırlıklı olarak siyahla beyazın kullanıldığı kareli kıyafetler, uçuşan etek ve elbiseler, çiçekli ve oryantal desenli kıyafetler de sezonun popüler parçaları arasında bulunuyor.

2016 İlkbahar Yaz modası genel eğilimleri arasında kot şortları; transparan ayakkabı, çanta ve bileklikleri de sayabiliriz. Deri kıyafetler veya kıyafetlerde deri ayrıntılar, özellikle de yılan derisi deseni; giyim eşyalarıyla ayakkabı ve çantalarda zımbalı süslemeler de sezonda sıklıkla görülecek. Delikli kumaşlar, dantel, 60’lı yıllarından modasından esinlenmiş büyük grafik desenler, geniş paçalı bol ve rahat pantolonlarla renkli tulumlar da sezonun gözde parçaları arasında yer alıyor. Son olarak da, kıyafetlerde püsküllü süslemeleri sevenlere, 2016 İlkbahar Yaz sezonu için bu tip kıyafetler de tasarlandığını müjdeleyelim.