Genç bir girişimin, tüm kaygı ve amacı elbet büyümeyle yakından ilgilidir. Fakat öteki taraftan bir çok yeni girişimin en büyük kabusu ise limitli maddi kaynak ve azca sayıdaki çalışandır. Hal bu şekilde olunca başarıyı elde etmek, tamamen bu limitli kaynakları doğru ve optimum şekilde kullanmanın sonucu haline gelir.
Tüm bunların yanında genç girişimcilerin heyecanları onları ateşleyen ve ileriye taşıyan bir motivasyon sağlayıcı olmasına karşın tecrübesizlik de karşılarına çıkan engeller karşısında duraksama sebebi haline gelebilir.
İşte yeni bir girişimdeki sınırı olan kaynakları en doğru şekilde kullanmanızı ve verimliliği artırmanızı sağlayacak birkaç ipucu,
Günü planlamaya sabah başlayın
Yoğun bir günde dahi olsa, işe başlamadan planlama için ayrılacak birkaç dakika son aşama mühim bir verimlilik sağlar. Yapılacak sıralaması oluşturmak ve listedeki işleri ehemmiyet sıralarına nazaran düzenlemek hem emek verme süresi süresince hangi işe ne kadar zaman ayırmanız gerektiği mevzusunda düşünce verecek, hem de gün içinde harcanan zamanı yönetilebilir hale getirecektir.
Zamanı da planlayın
Ve bu planlamadaki öteki mühim nokta da hangi işe ne kadar vakit ayıracağınızı öngörmenizdir. Fakat bunu yaparken gerçekçi olmakta yarar var. 8 saat süresince asla durmadan emek harcamayı planlamak yalnız verimsiz bir 8 saat geçirmenize sebep olur.
Destek yazılımlardan faydalanın
Hem kısa süreli hem de uzun vadeli planlamalarınızı yönetebilecek oldukca sayıda destek yazılım bulunmakta. Bu yazılımlar, iş sürekliliği ve takip edeni açısından dirimsel yardımlarda bulunabilir. İşte bu yazılımlardan en meşhur birkaçı,
- Evernote
- AnyDO
- Omnifocus
- Firetask
- Wunderlist
Eğer gününüzü daha detaylı bir halde planlamayı düşünürseniz, bu uygulamalar da size hakikaten destek olacaktır,
- Egg timer
- Focusbooter
- Eggscellent
- Breaktime
Aynı anda iki işi halletmeye çabalamayın
Aynı anda iki işi birden hayata geçirmeye çalışmak, size vakit kazandırmaktan ziyade odaklanmanızı önleyecek ve hatta mevcud konsantrasyonunuzu da dağıtmanıza sebep olacaktır.
Yapışkan kağıtları çekmeceden çıkarmanın vakti geldi
Gösterim adıyla, ‘Post-it’ler gün içinde yeniden bakma gereksinimi duyacağınız ve öteki hatırlatılması ihtiyaç duyulan bilgiler için en doğru destek olacaktır. Hem iş verimliliği bir tarafa, yapışkan kağıtlarla dolu bir masa gerçek anlamda çalışmaya teşvik dahi edebilir.
e-Posta kontrolü
Çoğunlukla gelen e-Posta’lara anında bakarak yanıt vermeye çaba ederiz. Eğer alan kişi temsilciliği şeklinde, anlık e-Posta’ların yaşamsal ehemmiyet taşımış olduğu bir işte çalışmıyorsanız, e-Posta’larınıza günde iki kez bakmak dikkatinizin dağılmaması için son aşama yararlı olacaktır. Emek verme konsantrasyonunu bir kez dağıtmak, uzun soluklu kopmalara sebep olabilir.