İnsanlığın var oluşundan itibaren insanlar çeşitli bakteriler ve virüsler tarafından hastalanırlar. İnsanlar İlk zamanlarda bazı hastalıklara bitkiler yardımıyla tedavi uygulayabilmekteydiler.

Daha sonra zamanla ülkelerin ve teknolojilerin gelişmesi birlikte çeşitli salgın hastalıklar çıkmaya başladı. Ve hastalıkların artması ile birlikte birçok ilaç şirketi de bu büyük pazar alanında kendine yer bulmaya başladı. Birçok hastalığın tedavisinde uygulanan bitkisel ilaçlar gelişmiş teknoloji ile birleşerek kimyasal ilaçlar şeklinde tabletlere ve kapsüllere çevrildi. İlaç şirketleri ürettikleri bu ilaçları eczaneler aracılığıyla hastalarına ulaştırıyordu. Birçok ilaç şirketi hemen hemen her hastalığın tedavisinde uygulanacak ilaçları üretmeyi başardı. Günümüzde birçok hastalığın tedavisi için üretilen ilaçlar hastalar için büyük bir şifa oluyor.

Hastalıkların dışında birde vücudumuzda bir takım olaylar sonucunda meydana gelen yaralar ve yanıklar oluşuyor. Bu yanıklar vücudumuzda büyük izler bırakıyor. Ve bizlerin uzun süreler boyunca acı çekmemize neden oluyor. İlaç şirketlerinin bu yanıklara karşı ürettikleri birçok yanık ilaçları içerisinde en dikkat çeken ilaçlardan biride hiç şüphe yok ki silverdindir. Etken maddesi Gümüş sülfadiazin olan Silverdin yanıklara karşı büyük etkiye sahiptir. Cilt üzerinde büyüyen bakteri ve mantarlara karşı önleyici yapısı ile tavsiye edilmektedir. Vücudumuzda yanığa maruz kalan bölgede ki cilt enfeksiyonlarına karşı koruma kalkanı oluşturmaktadır. Bu kremin hangi durumlarda kullanılması gerektiğini iyi bilmeli kremi ona göre kullanmalısınız. Eğer karaciğer ve böbrek hastalığınız var ise kremi doktorunuza danışarak kullanmanızda fayda vardır. Çünkü hastalık çeşidine göre kullanım dozunda farklılık göstermektedir.

Tedavinizde güneş ışınlarından uzak durmalısınız. Aksi durumda leke izleri kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 2 aylık bebeklerde kesinlikle kullanılmaması gereken Silverdin krem emziren kadınlarda da kullanılması tavsiye edilmez. Doktor bilgisi dışında kullanılmamalıdır. Kullanım sırasında göze teması halinde, hemen bol su ile göz yıkanmalıdır. Tedaviden olumlu sonuç alabilmek için düzenli ve gerektiği kadar almalısınız. Kullanımda öncelikle yanan bölgeyi temizlemelisiniz. Kalan ölü derileri de alarak kremi ince tabaka halinde sürmelisiniz. Hava alması gerektiği için kesinlikle bandaj gibi şeylerle üzerini kapatmamalısınız. Yanan bölgede kahverengimsi lekeler oluştuğu durumda doktorunuza başvurmalısınız.