Düzensiz beslenmenin insan vücuduna etkilerinden biri de saç dökülmeleridir. Saç dökülmelerini engellemek için öncelikle protein ve vitamin ağırlıklı beslenmek gerekir. Vücudunuzun günlük protein

Düzensiz beslenmenin insan vücuduna etkilerinden biri de saç dökülmeleridir. Saç dökülmelerini engellemek için öncelikle protein ve vitamin ağırlıklı beslenmek gerekir. Vücudunuzun günlük protein ihtiyacından daha az miktarda protein alırsanız bu durum saçlarınıza negatif etki olarak yansır. Günlük kişinin protein ihtiyacı ise kilo başına 0.8 gramdır. 

Vücudunuzun çinko,bakır ve b12 vitaminleri bakımından zengin olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Günlük dökülen saç teli sayısı maximum 100 olmalıdır. Saç dökülmesi normaldir ancak dökülen tel sayısı 100 civarı ve üstüyse hemen beslenmenize dikkat etmeniz lazım. Dökülen saçların yerine yenileri çıkar.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN;

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN;

*İçeriğini bilmediğiniz saç bakım kremlerini kullanmadan önce cilt uzmanlarına danışın.

*Protein ağırlıklı olarak beslenmeye özen gösterin.

*B grubu vitaminleri çok önem taşımaktadır.B grubu vitamini  alımınıza özen gösterin.

*Aşırı karbonhidrat alımınız varsa bunu azaltmanız lazım.

*STRES saçlarınızın dökülmesine neden olan en önemli etkenlerden biridir. Stresten uzak durmanız hem fiziksel hem de psikolojik olarak size ciddi miktarda fayda sağlar.

*Sigara ve alkolü mümkünse kullanmayın veya azaltın.

*Saçınızı 2 veya 3 günde bir defa ılık suyla yıkayın.

*Jöleden uzak durun.Jöle saçlarınızız hava almasını engelleyerek dökülmesine neden olur.(Bu madde çok önemli)