Nane, hem koku olarak hem de tat olarak yemeklere muhteşem bir renk katmaktadır.

 Nane, hem koku olarak hem de tat olarak yemeklere muhteşem bir renk katmaktadır. Faydalarını saysak saymakla bitmez.

İşte nanenin faydaları:

– Nefes alımını kolaylaştırır.

– Karaciğer yetmeziğini giderir.Erkeklerde ruhsal kaynak sebebiyle oluşan iktidarsızlığı giderir.

– Safra akımını düzenler.Aybaşı gibi kanamaların muntazan ve ağrısız olmasını sağlar.

– Bağırsakların spazmını giderir ve idrar söktürür.

– Hazmı kolaylaştırır ve gaz söktürür.

– Astım, grip, bronşit, ve öksürük için yararlıdır.

– Sükûnet verir yani el ve ayak titremesi, dil tutukluğu, felç ve uykusuzlukta kullanılır.Heyecan ve korkuyu yatıştırır. Sinirleri güçlendirir. Sinirsel olan kalp çarpıntıları keser.

– Kusmaları önler ve ateşi düşürür.

– Süt ile şişen memelerin şişini indirir.

– Migren, uykusuzluk ve baş dönmeleri gibi hastalıklarda faydalıdır.

– Soğuk algınlığını yokeder.

Nane Çayı Hazırlanışı

Nane Çayı Hazırlanışı

3 – 4 adet taze nane yaprak yaprağımızı hazırlayalim ve bir tepsiye hepsini teker teker yayalım. Yapraklar kuruduktan ssonra ufalayın ve bir demlik kaynamış suyu ocaktan aldıktan sonra 3 çay kaşığı naneyi hemen içine atın. 20 dadika demlenmesini bekleyelim ve bitti çayınızı limon veya balla içebilirsiniz.