Kayısı güzellik için kozmetik ürünlerinde de oldukça sık kullanılan bir meyvedir. Sizler de tam mevsiminde ve doğal kayısı ile cildinizi güzelleştirirken aynı zamanda yenilenmesini sağlayabilirsiniz.

Sadece cilt yenilemek için değil aynı zamanda yazın getirdiği en büyük sorunlardan olan güneş lekelerine de bir çözüm olarak kayısı maskesini tercih edebilirsiniz.

Sadece 20 dakika kadar yüzünüze bekleteceğiniz kayısı maskesi tarifi için yazımızı inceleyebilirsiniz:

6-7 adet kayısı

1 çay kaşığı limon

1 çay kaşığı zeytinyağı

Herkesin evinde bulunan bu malzemeler ile maskemizi yapmaya başlayabiliriz. Kayısının kabukları yumuşak ise kabuklarını soymadan bir doğrayıcı yardımı ile kayısıyı püre haline getirebilirsiniz. Tabi ki çekirdeklerini çıkartmalısınız. Kabukları sert bir kayısı var ise kesinlikle kabuklarını incecik soymalısınız. Ayrı bir kap içerisinde zeytinyağı ve limonu karıştırmalısınız. Daha sonra bu iki karşımı kayısı püresine ekleyerek tekrar krem haline gelinceye kadar karıştırmalısınız.

Kayısı maskesinin kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de kesinlikle bu karışımı fazla bekletmeden direkt olarak yüzünüze veya cildinize uygulamanız gerekmektedir.

Yaptığınız karışım yüzünüz için ve vücudunuz için uygundur. Kesinlikle kayısı meyvesine alerjiniz yok ise hiçbir yan etkisi ile karşılaşmazsınız. Temiz ve makyajsız cilde sürdüğünüz bu maskeyi en fazla 20 dakika kadar cildinizde beklettikten sonra ılık bir su yardımı ile yıkayarak maskenizi tamamlamış oluyorsunuz.