Karma cilt yapısı çok karmaşık bir yapıdır ve ne yağlı ciltler için uygulanan bakım yöntemleri işe yarar, nede kuru ciltler için uygulanan bakım yöntemleri. Bunun nedeni ise, karma ciltler gün içerisinde farklı reaksiyonlara uğrayarak, yağlı veya kuru cilt yapısına geçebilirler. Bu nedenle, karma ciltler için cilt bakım

Karma cilt yapısı çok karmaşık bir yapıdır ve ne yağlı ciltler için uygulanan bakım yöntemleri işe yarar, nede kuru ciltler için uygulanan bakım yöntemleri. Bunun nedeni ise, karma ciltler gün içerisinde farklı reaksiyonlara uğrayarak, yağlı veya kuru cilt yapısına geçebilirler. Bu nedenle, karma ciltler için cilt bakım uygulamaları, diğer tüm cilt yapılarına oranla çok daha farklıdır.

Karma cilt yapısı hem kuru, hem de yağlı olduğu için cildin nem ve yağ dengesini en iyi şekilde oranlayacak, bakım uygulamaları en ideal olanlardır. Sizler için incelediğimiz, karma ciltler için nemlendirici maske tarifimizi, düzenli şekilde uygulayarak, karma cilt yapınıza en iyi şekilde bakım uygulamış olacaksınız.

karma-cilt-maskesi

Karma Cilt Maskeleri 

Gerekli Malzemeler:

    . 2 Çorba kaşığı soya yağı

    . 2 Damla san

    . 3 Damla papatya yağı

    . 2 Çorba kaşığı kadar yoğurt

    . 1 adet muzun 1/4’ü

    . 4 Damla kadar sardunya yağı

Hazırlanışı:

Muzumuzu püre haline getirdikten sonra, içerisine soya yağı ve yoğurdumuzu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz bu karışımın üzerini streç filmle kapatarak, buzdolabında yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekletiyoruz. Bekleme süresi sona erdiğinde, karışımımızı dolaptan alarak, malzemelerimiz de yer alan diğer yağları da içerisine ilave ediyoruz. Karma ciltler için nemlendirici maske için gerekli olan tüm malzemelerimizi karıştırdıktan sonra, cildimize uygulayabiliriz.

Maskemizi cildimize uyguladıktan sonra, yaklaşık olarak 15 dakika kadar cildimizde beklettikten sonra, nemli bir bez kullanarak cildimizi temizliyoruz ve cilt maskemizi cildimizden arındırmak için bol miktarda soğuk su kullanıyoruz.

Karma ciltler için nemlendirici maske uygulaması sayesinde, cildinizin yağ dengesi düzene girerek, cildinizi yeterli oranda nemlendirmiş olacaksınız. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulamalısınız.