Kadın ve erkek ilişkilerinde ayrılık her iki taraf içinde kötü karşılansa da kadınlar erkeklere göre daha hızlı kabullenip hayatlarına devam ediyor.

Kadın ve erkek ilişkilerinde ayrılık her iki taraf içinde kötü karşılansa da kadınlar erkeklere göre daha hızlı kabullenip hayatlarına devam ediyor. İlişkilerde ayrılık bazen kaçınılmaz bir son bazen de beklenmeyen bir sonuç oluyor. İlişkileri genelde erkeklerin bitirdiği yapılan araştırmalarda ortaya çıkıyor. Ancak kadınlar erkeklere göre daha hızlı durumu kabul edip hayatlarına devam ediyor. Kadın psikolojisi ilk başlarda durumu kabul etmekte zorluk yaşasa da kısa bir süre içerisinde kabul edip normal hayatına devam ediyor.

Erkekler genelde ayrılık kararını vermesine rağmen zamanla pişman olup yıkılmış bir psikolojiye sahip olabiliyor. Erkekler böyle bir durumu başlarda dışa vurmamaya çalışsa da sonunda ister istemez dışa vuruyor ve ilişkiyi tekrar kurtarmaya bile çalışabiliyor. Kadınlar başlarda kendini kötü hissetse de hatta bunu aşırı bir şekilde dışarı vursa da kısa sürede toplanıyor. Ancak erkekler kadınlarla aynı şekilde davranamıyor. Erkeklerde pişmanlık düşüncesini kabul etmek istemiyor ve sorunlarını yansıtmamak için yeni bir ilişkiye bile başlayabiliyor. Yaptığı hatayı ve karşısındaki kadını unutmak için çözümü başka bir kadında arıyor. Bir ilişkide erkeğin ayrılık kararı vermesine rağmen erkeklerin yıkılış yaşadığı ortadayken kadının terk etmesi erkeği psikolojik olarak tamamen çökerte bilir.

Erkek kötü alışkanlıklara başlamasına sebep olabiliyor. Bu kötü alışkanlıklar sigara ile başlayıp uyuşturucu ve alkol ile sonuçlanabiliyor. Eğer ilişkisini tekrar kurabilen bir erkek her an tekrar bitebilme korkusuyla yaşayabiliyor.  Tabi bu durumlar erkeğin gerçekten karşıdaki kadını sevmesinden kaynaklanıyor. Bu durumların hiç biri olmayan bir erkek büyük ihtimalle kadını sevmiyordur. Beklide dışa vurmuyordur bu bilenemez ama eninde sonunda patlak verir. Siz siz olun eğer çok büyük bir sorun yoksa ilişkinizi bir çırpıda bitirmeyin.