İş yaşamı kıyafetlerinin biraz daha ağır ve resmi olması gerekmektedir. Bunların yanı sıra şık ve modern bir görünüm sergilemek de iş kıyafetleri için oldukça önemlidir.

Peki, iş ortamında nasıl giyinmeli?

Peki, iş ortamında nasıl giyinmeli?

Özellikle bayanlar iş ortamında mini etek veya şort gibi günlük yaşamda tercih edilen kıyafetleri kullanmamalıdırlar. Bunun yanı sıra diz hizasında veya dizüstü etek ve ceket takımları özellikle resmi kurumlar için oldukça uygun olan kıyafetlerdir.

Gömlek ve kumaş pantolon ikilisi ise her türlü iş yaşamında her zaman en çok tercih edilen kombinler arasında yer almaktadır.

Genellikle denim tarzı kumaşlar iş yaşamında pek tercih edilmeyen bir giyim türüdür. Bunun için de giyim yönünden esnek bir iş yerinde çalışıyorsanız kanvas pantolonları şık bir bluz veya gömlek ile kombin yaparak hem şık hem de rahat bir tarz ortaya koyabilirsiniz.

İş yaşamında erkeklerin genellikle klasik takım veya gömlek ve kumaş pantolon tercih etmeleri en sık görülen iş kıyafeti kombinleri arasında yer almaktadır.

Mevsimsel olarak kıyafetlerinizde hava şartlarına göre düzenleyebileceğiniz şekilde seçmeniz sizler için aha avantajlı olacaktır.

Kışın topuklu çizmeler ve etekler veya topuklu botlar ve kumaş pantolonlar bayanların iş ortamında en çok tercih ettiği kıyafetler arasında yer almaktadır.

Yine blazer bir ceket ve içerisine tercih edeceğiniz şık bir tişört veya bluz da iş ortamı için uygundur