İncirin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

İncirin Faydaları

  • Kemiklere ve iskelet sistemine destekçidir.
  • Yüksek oranda kalsiyum ve K vitamini içerir.
  • Kemik ve yaşlılığa bağlı kemik hastalıklarına yakalanma riskimizi azaltır.
  • Potasyum kaynağıdır.
  • Tansiyonu sağlıklı seviyesinde tutar.
  • Kalp sağlığını korur.
  • Doğal antibiyotiktir.
  • Antioksidan açısından zengin bir kaynaktır.
  • Kanın temizlenmesine yardımcı olur.
  • Bağırsakları çalıştırır ve temizlenmelerinde önemli rol oynar.
  • Göz sağlığını korumaya yardımcıdır.
  • Solunum yolu ile alakalı hastalıklarda koruyucudur.
  • Lif bakımından zengindir.
  • Kilo kontrolü sağlaması gereken veya diyet yapan kişilerce tüketilebilir.
  • İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde tok tutar ve yeme isteğini azaltabilir.
  • Mideyi korur ve kuvvetlendirir.
  • Kabızlığı giderebilir.
  • Cilt hastalıklarına karşı iyi gelir.
  • Akne ve sivilce gibi cilt problemleri için kullanılabilir.
  • Soğuk algınlıkları ve türevlerinden kaynaklanan boğaz ağrılarına iyi gelir.
  • Saç sağlığını geri kazanmaya yardımcı olur.
  • Kozmetik ve saç bakım ürünlerine sıklıkla kullanılır.
  • Kan şekerini düşürür.
  • Mevsiminde taze olarak veya kurutulmuş olarak tüketilebilir.
  • Püre haline getirilerek cilt için maske olarak kullanılabilir.
  • Kalori bakımından çok düşüktür bu sebeple aşırı tüketilmediği takdirde diyetlerde özellikle ara öğün olarak tüketilebilir.
  • Hipertansiyonu önlemeye yardımcıdır.
  • Sodyum seviyemizi dengeler.
  • Metabolizmayı güçlendirir ve hastalıklara karşı direncini arttırır.
  • Bazı kanser türleri için bünyeyi korumaya yardımcı olur
  • Demir açısından şifalı bir bitkidir ve her bir adeti günlük ihtiyacımızın yaklaşık yüzde iki veya üçünü karşılayabilir.

İncirin Zararları

  • Bilinen alerjik bir reaksiyonu veya yan etkisi yoktur.
  • Kan şekerini düşürdüğünden dolayı diyabet hastalarının özellikle tip bir denilen dışa bağımlı insülin kullanan hastaların doktorlarına danışmadan kullanmaması önerilir.