Hassas ciltlerde yazın en belirgin etkisi hiç kuşkusuz ki güneş lekeleridir. Kalıcı olarak vücudunuzda ve yüzünüzde kahverengi lekeler ile yaşamak zorunda değilsiniz.

Hassas ciltlerde yazın en belirgin etkisi hiç kuşkusuz ki güneş lekeleridir. Kalıcı olarak vücudunuzda ve yüzünüzde kahverengi lekeler ile yaşamak zorunda değilsiniz. Evinizde yapacağınız doğal bir maske ile güneş lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Tabi ki düzenli kullanım lekeler üzerinde maskenin etkili olması için oldukça önemlidir.

İşte güneş lekelerine son veren maske tarifi:

Tarifini vereceğimiz bu maskesi ile yüzünüzde ve vücudunuzda meydana gelen lekelerin rengi gözle görülür bir şekilde kolaylıkla açılacak ve ten renginiz ile denge içerisine girecektir.

Yarım adet kabak

1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği yağı(aktarlarda oldukça uygun fiyata ve kolaylıkla bulabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

Saydığımız malzemeler oldukça kolay bulunan ürünlerdir. Ve kullandığınız süre zarfında yüzünüze veya cildinize herhangi bir yan etkisi olmayacak kadar da doğal bir karışımdır.

Öncelikli olarak kabağı rendeleyerek ve suyunu da atmayarak yoğurt ve karbonat ile bir karışım haline getiriyoruz. Daha sonra da kabak çekirdeği yağının kendi kapağı ile yağı da karışıma ekleyerek bir maske ve krem haline gelmesini sağlıyoruz. Yaptığınız bu karışımı yüzünüze veya vücudunuzda güneş lekesi olan herhangi bir bölgenize maske gibi uygulayarak en fazla yarım saat bekletmeli ve daha sonra ılık su yardımı ile temizlemeyebilirsiniz. Haftada en fazla 4 kez kullanarak güneş lekelerinden gözle görülür şekilde kurtulabilirsiniz.