Gül suyu gül yaprakları ile elde edilen bir üründür. Aslında genel olarak hayatımızın her alanında gül suyu kullanılmakta. Fakat cildiniz için gül suyu maskesi çok faydalı bir seçim olacak. Peki gül suyu maskesi nasıl yapılır ?

Gül suyu gül yaprakları ile elde edilen bir üründür. Aslında genel olarak hayatımızın her alanında gül suyu kullanılmakta. Fakat cildiniz için gül suyu maskesi çok faydalı bir seçim olacak. Peki gül suyu maskesi nasıl yapılır ? Gül suyu maskesi cilt temizliğinde en çok tercih edilen bir maskedir. Ancak cildinizde saf gül suyu kullanmanız cildinizi tahriş ederek zarar verebilir. Gül suyu maskesi tarifine geçmeden önce bu maskenin öncelikle faydalarından kısaca bahsetmek gerekirse;

Gül Suyu Maskesinin Faydaları

Gül Suyu Maskesinin Faydaları

Gün içerisinde cildinizden oluşan dış etkenlere karşı koruma görevi görürü.

Ayrıca gözaltı morlukları için birebir koruyucudur. (Bkz: Göz Altı Morlukları Nasıl Giderilir )

Cildinizdeki zamanla oluşan kırışıklıkları giderir.

Cildinizin gözeneklerini açarak, rahat nefes almasını sağlar.

Cildinizdeki ölü hücrelerden tamamen arınmanıza yardımcı olur.

Cildiniz daha sıkı ve parlak olmasını sağlar.

Gül suyunun cilt nemlendirici ve besleyici özelliği vardır.

Doğal Gül Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

Doğal Gül Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

Gül Suyu Maskesi için Gerekli Malzemeler :

    Kil (3 yemek kaşığı)

    Gül Yağı (1 çay kaşığı)

    Kayısı Yağı (1 çay kaşığı)

    Avakado Yağı (1 çay kaşığı)

    Buğday Yağı (1 çay kaşığı)

Gül Suyu Maskesinin Hazırlanışı :  Bir kab içerisine yukarıdaki belirttiğimiz malzemeleri belirttiğimiz ölçülerde aktarın. Daha sonra krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Yüzünüzde dudak ve göz bölgelerini hariç tutarak yüzünüzün her tarafına sürün. sürme işleminde fırça kullanırsanız eşit dağılım yapmış olursunuz. Uyguladığınız gül suyu maskesini 20 ile 30 dakika arasında yüzünüzde tuttuktan sonra ılık su ile yıkayın. Ve daha sonra pamuk ile yüzünüzün her yerini gül suyu ile silin.

Gül Suyu ve Limon Karışımı ile Sivilcelerden Kurtulun !

Limonun sivilce iyileştirmesinde çok büyük rolü olduğu gibi cildinizde ki bakterileri yok etmekte harika bir etkisi vardır. Günde 1 sefer yüzünüze gül suyu ve limon karışımı yaparak pamuk ile silin ve 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu tarifimizi 15 gün boyunca uyguladığınız zaman cildinizde sivilce oluşmasına ve akne lekelerinin oluşmasını sağlayan tüm baktelerinden arındırmış olacaksınız.