Günümüz de neredeyse herkesin yaşadığı ortak bir sorun göz altındaki morlukların oluşmasıdır. Göz altı morluklarının oluşması genel olarak yaşamımızda ki düzensiz uyku ve aşırı yorgunluk sebebi ile oluşur.

Günümüz de neredeyse herkesin yaşadığı ortak bir sorun göz altındaki morlukların oluşmasıdır. Göz altı morluklarının oluşması genel olarak yaşamımızda ki düzensiz uyku ve aşırı yorgunluk sebebi ile oluşur. Ancak bu problem genetik olarakta yaşanabilmekte. Eğer böyle bir durum söz konusu ise üzülerek söylemeliyiz ki makyaj kapatmanın dışında yapılabilecek birşey kalmıyor. Ancak göz altı morlukları nedenleri sadece bunlarla sınırlı değil. Mesala alkol tüketimini çok sık yapmak, kafeinli içecekleri fazla tüketmek gibi sebebplerde göz altı morluklarının oluşumunu sağlıyor. Peki göz altı morlukları nasıl giderilir ?

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz altı morluğu sorununuz genetik değilse vereceğimiz tarifler bu sorunu ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Göz altı morlukları için bitkisel çözümler içerisinde en etkili yöntemlerden birisi olduğunuz yeşil çay sallama çay ise içtikten sonra soğutun ve paket olarak sonra gözlerinizin üzerine koyarak 10 dakika bekleyin. Özellikle yeşil çayı belirtmemizde ki sebep yeşil çay doğal bir tedavi amaçlı çay olduğundan gözleriniz altındaki şişlik ve morluğun giderilmesine yardımcı olur.

Haşlanmış patatesi soğutup gazlı bir bez içine koyarak göz altınıza kompres yapmanız faydalıdır.

Dolabınızdan buz alarak gazlı bir bez içine sararak göz altınızda gedirmek işlemi göz altı morluklarını gidermek için etkili bir yöntemdir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta buzu beze sarmadan göz altında gezdirmemelisiniz. Çünkü bu işlem göz altınızda kızarıklıkların oluşmasına sebep olabilir.

Göz altı morlukları için peynir oldukça etkili yöntemlerden birisidir. Günlük kahvaltılar da kullandığınız beyaz peyniri yeterli miktarda krem haline ezerek getirin ve 10 dakika bekletin.

Göz altı Morlukları İçin Ne Yapmalı?

Göz altı Morlukları İçin Ne Yapmalı? Göz Altı Morluklarını Geçirmenin Yolları

Düzenli uyumaya ve özellikle gece uykusu almaya özen gösterin.

Yüzünüzü yıkarken genellikle soğuk su ile yıkayın.

Uzun süreli tek noktaya bakmak gözlerinizi yoracağından, kullandığınız bilgisayarın ekranına, telefonunuza veya televizyona sürekli olarak bakmayın. Ara ara başka şeylerle meşkul olarak gözlerinizin dinlenmesini sağlayın.

Yediklerinizde tuz tüketimini asgariye indirin.

Bitki çayını hayatınıza tam anlamıyla sokmanız gerekiyor. Çünkü yeşil çay veya diğer bitki çayları vücudunuzda ki ödemleri aldığından gözaltı morluklarınız azalacaktır.

C vitamini içeren yiyecekler ve içecekler tüketmeye özen gösterin. C vitamini hem antioksidan etkileri olduğundan göz altı dokularını destekleyici görevi görür.

Krem seçimi yaparken K vitamini içeren kremleri tercih edin.