Evde kedi beslemek istediğiniz zaman tercihiniz yavru kedi yönünde olmalıdır. Genel olarak kediler başına buyruk yapıda hayvanlardır. Bu nedenle yavru bir kediyi

Evde kedi beslemek istediğiniz zaman tercihiniz yavru kedi yönünde olmalıdır. Genel olarak kediler başına buyruk yapıda hayvanlardır. Bu nedenle yavru bir kediyi sahiplenmeniz sizin ona onun da size uyum sağlaması açısından daha kolay olur.

Evde kedi beslemek için bir karar aldıysanız öncelikle sürekli duyacağınız mırıltılara razı olmalısınız. Kedilerin mırıldanma sebebini şu şekilde özetleyelim: kediler kendilerini güvende ve rahat hissettikleri zaman kaslarını rahat bırakırlar yani gevşerler de denebilir. Bu gevşeme ile boğazlarındaki kaslar da kendini bırakır ve boğazda bulunan kemiklerden her nefes alış verişinde hırıltıya benzer bizim de mırıltı ya da mırıldanma dediğimiz o tatlı ses çıkar.

Evde kedi beslemek için yola çıktığımızda öncelikle kedimizin aşılarını yaptırmalıyız. Bu aşılar kedilerin sağlığı açısından önemlidir. İç parazit ve dış parazit aşıları bu anlamda en dikkat edilen aşılardandır.

Kedi besleyenlerin en çok aldığı tepki tüylerini yutup kist yapmak konusundadır. Oysaki kedilere uygulanan ilaç ya da yapılan ilaçlarla kedilerden bulaşabilecek tüm hastalıkların önüne geçilebilmektedir.

Zaman zaman evde kedi besleyen insanların şikâyetçi olduğu konu kıyafetlerde özellikle pantolon paçalarında yer alan tüylerdir. Kediler özellikle bacaklara sürtünmeyi, kendini sevdirmeyi sevdiğinden kıyafetleriniz kedi tüyü olacaktır. Bu sorunun çok pratik bir çözümü var ki koli bandı… Koli bandı ile sık sık kıyafetlerinizi temizlerseniz az masrafla kedi tüylerinden kurtulmuş olursunuz.

Sonuç olarak evde kedi beslemek müthiş keyif alacağınız, tıpkı bir insan gibi her gün yeni yeni huylarını keşfedeceğiniz sevimli bir uğraşıdır. Evde kedi beslemek eve gelişinizi iple çeken bir bekleyenin varlığıdır.

Yetişkin Kedi Sahiplenirken;

Yetişkin Kedi Sahiplenirken;

Tüm bunların dışında belirtmek istediğimiz bir diğer konu da yetişkin kedi sahiplenme konusu ki yetişkin kedilerin ev ortamına uyum sağlaması yavru kedilerin uyum sağlamasından daha zor olur. Çünkü bütün hayvanlarda olduğu gibi kedilerde de belirli seviyede de olsa sosyallik vardır. Sokak kedilerinin de iletişim halinde olduğu bazı hayvanlar vardır. Avlanma yöntemleri benzerlik gösterse de farklı farklıdır. Bu nedenle hazır bir şekilde yeminin ve suyunun önüne konması sahiplendiğiniz kedinizde rahatsızlık oluşturabilir. Tuvalet alışkanlığı yine sonradan eve alınmış kedilerde daha zor olur. Tuvaleti gelen kediniz ısrarla dışarı çıkmak isteyebilir. Bu nedenle evde kedi beslemek istediniz ve bunun için yetişkin bir kedi tercih ettiyseniz kedinizin aralıklarla dışarıya çıkıp gezmesine izin verin. Birden bire alışık olduğu hayattan kopmasını beklemeyin.