MALZEMELER
1 Bağ pazı
200 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yk salça
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Pazıları kaynattığımız suya bırakıp yarım dakika kadar haşlıyoruz. Çıkardığımız pazıları soğuk suya bırakıyoruz. Çıkartıp kevgire alıyoruz. Diğer tarafta kıymaya ince doğranmış soğan ,sarımsak, dereotu, maydanoz, pirinci, nane, tuz, sumak ve karabiberi ilave ediyoruz. İçerisine su ve sıvıyağ ilave diyoruz. Sarma harcımız hazır. Bu harcı bütün dolmalarda kullanıyorum. Sumak dolmaya cok yakısıyor. Değişik baharatlar kullanmıyorum. Suyu süzülen pazıları yaprak sarar gibi sarıyoruz. İçi cok daha bol olacak tabi. Sardıgımız sarmaları tencereye diziyoruz. Ben pazı saplarını tencerenin dibine diziyorum. Üzerine pazı sarmalarını diziyorum. Sarmalarımıza salçalı sıvıyağlı sıcak suyu döküyoruz.. Üzerine bir tabak kapatıyoruz. Yaklasık yarım saat pişiriyoruz. Kalsıyum deposu bu sebzeyi bol tüketmek gerek. Çocuklarımıza yedirmenin en kolay yolu sarması. Deneyimle sabittir :) Yanına ev yapımı yoğurt ile biz bir güzel tükettik. Sizlerde denerseniz tarifimi beğeniceğinize eminim. Bu şekilde hazırladığımız pazı sarmasını afiyetle tüketiyoruz.