Her kişinin yemek yeme beğenileri farklıdır. Kimileri tuzlu, kimileri tuzsuz, kimileri de o an karar verir. Sizlere bugünkü tarifimiz yeşillik üzerine kendi tarzım olan doğaçlama marul salatası nasıl yapılır onu anlatacağım. Doğaçlama diyorum çünkü aşağı yukarı normal bir marul salatası’nda olması gerekenlerden ekstra yeşillik ve sos ilave edilmesiyle harika bir tat oluşmaktadır. Damakta bıraktığı tat gerçekten müthiş.

Malzemeler;

    10 adet kıvırcık yaprağı ( kişi sayısına göre artırabilirsiniz )

    2 adet kırmızı domates

    3 sap taze nane yaprağı

    4 sap taze dereotu

    Yarım limon

    Balzamik sirke

    Elma sirkesi

    Sarımsak sosu

    1 adet taze salatalık

    1 adet çarlison biber

    2,5 çay kaşığı tuz

    Yarım kuru soğan

Hazırlanışı;

Kıvırcık yapraklarını elimizin aldığınca uçlarından birleştirerek rulo haline getiriyoruz. Ardından keskin bir bıçakla ince bir şekilde kesiyoruz. Önemli olan kısmı yaprakları kalın kesmemekten geçiyor. Kıvırcıklarımızı doğradıktan sonra taze domateslerimizi ortadan ikiye kesip ince küp şeklinde kesiyoruz. Domatesleri de kestikten sonra salata tabağımıza kıvırcıkların üstüne ilave ediyoruz. Daha sonra salatalıklarımızı kabuklarını soyup çok ince küp şeklinde doğruyoruz.  Kesilen salatalıklarında tabağa ilave ediyoruz. Çarlison biberi ortadan ikiye ayırıp içindeki çekirdekleri ayırıyoruz. Çarlison biberi ince çubuk halinde keserek küp şeklinde doğrayıp tabağa ilave ediyoruz. Nane yapraklarımızı ve dereotumuzu çok ince şekilde kıyıyoruz ve tabağa ilave ediyoruz. Yarım kuru soğanımızı da kesip ilave ettikten sonra şimdi soslarımız olan ilk önce sarımsak sosunu çok dikkatlice koymamız lazım. Şişeden aktığı gibi sarımsak sosunu kesiyoruz. Ardından balzamik sirkemizi derler ya koklatıyoruz ve arından elma sirkesini aynı şekilde az bir miktar ilave ediyoruz. En son tuzumuzu ilave ettikten sonra yarım limon sıkıyoruz. Bol miktarda  bulabilirsek zeytinyağı ilave ediyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra masamıza servis ediyoruz.