Çoğu insan kabul etmese de ağız kokusu problemi yaşamaktadır. Gün içinde gerek iş gerek sosyal yaşam dolayısı ile bir çok insanla konuşmakta, yakın iletişim kurmaktayız. Ağız kokusu problemi günlük hayatımızda bu konuda çeşitli sıkıntılara yol açabiliyor. Karşı tarafın rahatsız olması yanında kişide özgüven problemlerine ve kendini çevreden soyutlama gibi problemlere yol açabiliyor.
Ağız kokusu genelde ağız içi ve nefes borusundan gelen, sülfür içerikli bileşiklerden kaynaklanan istenmeyen bir durumdur. Gün içinde yediğimiz besinlerden kaynaklanabileceği gibi, kötü ağız kokusu bir hastalığın habercisi de olabilir. Geçici çözümler üretmek adına gargara, ağız spreyleri, çeşitli koku giderici tabletler kullanılmaktadır. Bu konuda ciddi bir pazar mevcut. Uzmanlar ise bu durumun geçici çözümlerle giderilmesinden çok konunun kaynağına inilip kalıcı biçimde çözülmesini öneriyor. Ağız kokusunun bir çok sebebi olabilir. Çoğunlukla diş eti hastalıklarından kaynaklıdır. Ağızda bulunan çürükler, tartar oluşumları ve dolgu, köprü vb. de diş ağız kokusu yapabilir. Ağızda azalan tükürük miktarı yüzünden ağız içinde oluşan bakteriler, kullanılan çeşitli ilaç ve vitaminler de ağız kokusu yapabilir. Ağız kokusu bir çok rahatsızlığın sebebi olabildiği için bir kulak burun boğaz uzmanı ve bir dahiliyeci de muayene etmelidir.
Asıl sorun çözüldüğünde ise ağız kokusu problemi ortadan kalkacaktır. Etkili ağız temizliği ve diş eti tedavileri ağız kokusunun giderilmesinde önemlidir.