Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Heyetinde AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın HDP’ye yönelik tenkitlerine karşılık veren HDP’li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Heyetinde AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın HDP'ye yönelik tenkitlerine karşılık veren HDP'li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

2016 Senesi Bütçe Yasa Tasarısının kapanış müzakerelerinde AK Parti Grubu hesabına konuşan Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın "Elimde bir liste var. Bakınız, bazen saz çalan, bazen Kandil'e giden bir Genel Başkan var ya, o Genel Başkanın ve çevresinin tam 122 tane sokağa çağrı metni var. KCK'sı ayrı, PKK'sı ayrı, HDP'si ayrı. Bir daha diyorum; 122 tane 'Sokağa çıkın' çağrısı var. Siz hangi sulhtan söz ediyorsunuz, Bu sulh çağrıları değil, savaş çağrıları. 'Sokağa çıkın, Yasin Börü'yü öldürün' diyenler hangi barıştan söz edecek? 'Sokağa çıkın, Kürtleri öldürün' diyenler hangi barıştan söz edecek? Barışı kirlettiniz" sözlerine reaksiyon gösteren HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bülent Turan'ın bu ifadelerini kanıtlamasını, kanıtlaması vaziyetinde kendisinin grup başkanvekilliği görevinden istifa edeceğini, şayet kanıtlayamazsa Bülent Turan'ın istifa etmesini istedi.

Baluken'in sözlerine yanıt veren Bülent Turan ise tekrar söz aldığında elindeki listeyi göstererek, istedikleri taktirde listeyi kendilerine verebileceğini söyledi. Tartışmanın uzaması üzerine Meclis Başkanı İsmail Kahraman seansa ara verirken, AK Parti sıralarına giden İdris Baluken ile Bülent Turan arasında tartışma yaşandı. Tartışmaya AK Partili ve HDP'li milletvekilleri katılınca gerilim arttı. Birbirlerini itekleyen milletvekillerini diğer milletvekilleri ayırırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de araya girerek tartışmanın büyümesini önledi.