Kiremitte Köfte Nasıl Yapılır

Kiremitte Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Köftesi için;

350 gr orta yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

2 dilim bayat ekmek içi

1 diş sarımsak

5 dal maydanoz

1/2 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Sos için;

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı su

2-3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 adet domates

2 adet biber

1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

1 su bardağı rende kaşar

Kiremitte Köfte Nasıl Yapılır

Kiremitte Köfte Nasıl Yapılır

YEMEĞİN YAPILIŞI

Köftesi için: Kuru soğanı rendeleyin bayat ekmek içleri ile beraber yoğurma kabına alın.

Dövülmüş sarımsağı, tuzu, kimyonu, karbonatı ve karabiberi yoğurma kabına alın ve iyice yoğurun.

Orta yağlı kıymayı ve ince kıyılmış maydanozu karıştırma kabına katıp iyice yoğurun.

Hazırlanan köfte harcını yaklaşık 1 saat dinlendirin.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Sosu için: Bu arada tencereye sıvıyağı katın. Küp şeklinde doğradığınız biberi tencereye katın ve 1-2 dakika pişirin.

Salçayı katın ve salçanın kokusu gidene kadar pişirin.

Kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesi ve tuzu katın. Domatesler kavrulunca 1 su bardağı suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın.

Pişen köfteleri kiremitte yapacağınız kaba dizin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Son olarak en üstüne rendelenmiş kaşar katın.

200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…