Karadut Sefası Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

1200 gr süt (1 litre + 1 klasik su bardağı)

2 yemek kaşığı labne peynir

1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)

Yarım su bardağı un

1 yemek kaşığı nişasta

Sefası için :)

750 gr karadut

1.5 çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı nişasta (dolu)

Yarım su bardağı su (klasik bardak)

Yarım limonun suyu

Karadut Sefası  Hazırlanışı:

Un, nişasta ve toz şeker tencerede iyice karıştırın. Üzerine süt ve labne ekleyin, karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra ocak kısın. 2 dakika kadar çiğ kokusu gidene kadar pişirin. Tereyağı ve vanilya ekleyin. Orta devirde 2-3 dakika kadar çırpın. Kuplara paylaştırın. Yarıdan biraz fazla doldurun, sefasına yer kalsın.  Karadutlar 1-2 dakika suda ıslatın. Yıkayın, tencereye alın. Üzerine toz şeker ve su ekleyin. Yüksek ateşte şeker eriyip her tarafı kaynayana kadar bekletin. Orta ateşe alın. Ben dutları ezmemek için tencereyi sallayarak karıştırdım. 1-2 dakika kaynayan dutlara nişasta ekleyin, karıştırın. 1 dakika kadar kaynatın. Bu sırada bir kaç defa tencereyi sallayarak nişastanın her tarafına gelmesini sağlayabilirsiniz. Kıvama gelen sos tencereden alın. Bekleyen muhallebilerin üzerine paylaştırın. Soğutun ve servis yapın. Kolay gelsin, Afiyet olsun.