Hürrem Sultanın Bıldırcın Dolması Tarifi

Hürrem Sultanın Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır?

Hürrem Sultanın Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır?

Pirinci ayıklayıp tuzlu suda 1 saat kadar bekletin, bekletirken bıldırcınları iyice temizleyip yıkayın, kuş üzümünü yıkayıp ılık suda beklemeye alın, soğanları yemeklik doğrayın tümünü hazırladıktan sonra bir tavaya 2 kaşık tereyağını koyun ve eritin. Bıldırcınları tavada kızartın daha sonra bıldırcınları servis tabağına alın.

Orta boy tencereye 2 kaşık tereyağı koyup eritin ve soğanları katıp kavurun; süzdüğünüz pirinci, dolmalık fıstığı, tuzu, tarçını ve yine süzdüğünüz kuş üzümlerini ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Üzerine 1,5 bardak su ilave ederek ağır ateşte 10-15 dakika pişirin ve ocağı kapatın, pişen pilavı demlenmeye bırakın. 15-20 dakika kadar dinlenen iç pilav kaşık yardımıyla bıldırcınların içine doldurulur ve cam fırın kabına yerleştirilir. 2 bardak suyu üzerilerine döküp fırına sürülür ve 25-30 dakika kadar pişirilir, bıldırcın dolmaları sıcak servis yapılır.

6 tane bıldırcın 

2 tane soğan 

2 bardak pirinç 

4 çorba kaşığı tereyağı 

Tuz 

Karabiber 

1′er çorba kaşığı kuş üzümü dolma fıstığı tarçın