Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Temizlenmiş olarak aldığınız enginarları yıkayın. Bezelyeyi haşlayın. Patates, havuç ve soğanı minik minik küp şeklinde doğrayın. Bezelyeleri de ekleyerek tuz atarak karıştırın. Enginarları yayvan tencereye dizin. Hazırlanan karışımı bezelyelerin çukur kısmına yerleştirin.Enginarların yarısını geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Pişmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyu ve yarım tatlı kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Dereotuyla afiyetle yiyin.

Zeytinyağlı Enginar İçin Gerekli Malzemeler

5 adet enginar

1 havuç

1/2 su bardağı bezelye

1 orta boy soğan, 1 patates

Tuz