Fasulye yıkanıp 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatılır. Kalan suyu ekleyip 45-50 dakika pişirilir. Soğan ince ince kıyılır.Sarımsaklar büyüklüklerine göre iki-üç parçaya bölünür. Havuç, patates ve maydanozu yıkanır. Havuç ve patates küp küp doğranır. Soğan, sarımsak, tuz, yağ ve şekerle birlikte tencereye eklenir. 20 dakika daha pişirilir. Maydanozu kıyılır ve yemeğin üzerine serpilir. Limonla birlikte servis yapılır.
Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi
2 su bardağı kuru barbunya
6 su bardağı su
2 orta boy soğan, 2 büyük boy havuç
6 diş sarımsak
1 büyük boy patates
1 yemek kaşığı salça
3-4 dal maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 orta boy limon