Soğanları yağda kavurun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Daha sonra ateşin altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın. Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alın. Suyu kaynatıp içine mercimeği ve pirinçleri atın. Karabiber ve kişnişi ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar -35 veya 45 dakika- pişirin. Çorbanın tadını kontrol ederek tuzunu ilave edin. (Tavuk suyundan dolayı daha az tuz kullanacaksınız.)
Yemek Tarifleri Mahluta Corbasi Mahluta Çorbası TarifiKoyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su ekleyin. Kaselere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis yapın.
Mahluta çorbası için gerekli malzemeler
2 kuru soğan, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,75 litre tavuk suyu
200 gram kırmızı ayıklanmış ve yıkanmış mercimek
100 gram ayıklanmış ve yıkanmış pirinç
Karabiber
2 tatlı kaşığı toz kişniş
Tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 limon