İnsanlar genelde ne yesekte doğal zayıflama yöntemleri ile zayıflasak diye düşünür ancak, neyi yemezsek zayıflamayı başarabiliriz diye düşünmez. Bizde bunun üzerine siz değerli Listemine ziyaretçilerine özel araştırdık ve ne yesekte zayıflasak etkisinde olabilecek doğal zayıflama yöntemleri alanındaki yiyecekleri sizlerle paylaşacağız.
Bizi tok tutan, vücudumuzda yağ yaktırıcı özelliği olabilen yiyecekler hangileri ? Belirteceğimiz yiyecekler sadece günlük yaşamda zayıflamak için değil aynı zamanda bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için, metabolizmanın çalışması için, kemikler için çok faydalı yiyecekler. Tabiki şunu hatırlatmakta fayda var bu yiyecekler mucize yiyecekler değil. Ama bu yiyecekleri günlük yaşamda sık kullandığınız da Doğal Yağ Yakma yöntemi ile zayıflamaya çok büyük katkısı olur.
Yulaf Kepeğinin Faydaları
Yulaf kepeğinin faydaları … Yulaf kepeği ilk bakışta tatsız, tuzsuz birşey gelir. Günlük yaşamımızda çok bilipte sevmediğimiz birşeydir belki. Ancak yulaf kepeği bilinen lif içeren yiyeceklerden birisi olup lif oranı oldukça yüksektir. Bildiğiniz gibi lif insanı tok tutar. Lifin diğer bir özelliği ise şeker oranı çok düşüktür. Bu sebeple kan şekerinde ani düşürüp, yükseltmez. Bu nedenle uzun süre tok tutar ve tokluk hissi verdiğinden yemek ihtiyacı duymadığımız için zayıflamaya ciddi oranda faydası olur.
Yulaf Kepeği Nasıl Kullanılmalı ?
Mesala çorbalarınızın içerisine 1 yemek kaşığı yulaf kepeği koyduğunuz da daha uzun süre tok kaldığınızı fark edeceksiniz. Ya da sabah kahvaltıda peynir ekmek yemeyi çok severiz ama bazen özellikle zayıflamaya karar verdiğimiz de bir bardak süt içerisine 2 yemek kaşığı kadar yulaf kepeğini karıştırıp içerek birtane mevye yiyip güne başladığınız da peynir ekmek ile 2 saatte acıkıyorsanız, bu sefer 3 ile 4 saat arasında acıktığınızı fark edeceksiniz. ( bkz: Tok Tutan Yiyecekler )
Yulaf kepeğini aynı şekilde yoğurt içerisine katarakta tüketebilirsiniz. Günlük yaşamda zayıflamak için lifi baş tacı etmek gerekiyor. Yoğurtta aynı şekilde tok tutucu özelliği var ve içerisinde iyi bakteriler sayesinde bağırsaklarımız için dost bir yiyecek olup, aynı zamanda içerisinde çok fazla kalsiyum var, A – D – E – K vitamini var.
Kabak
Kabak gerçektne mucizevi sebzelerden birisidir. Çünkü kabak çok yüksek oranda lif içeriyor, inanılmaz oranda ödem atıp tok tutuyor. Yazın yeşil kabak, kışın bal kabağını tavsiye ediyoruz. Balkabağı yiyeceğiniz zaman dikkat etmeniz gereken nokta balkabağını haşlayıp, hiç şeker yokmadan üzerine tarçın ekleyebilir ve biraz sütle çeşitlendirebilirsiniz. Çorbasını yapabilirsiniz ve çiğ olarak rendeleyip salatanıza karıştırabilirsiniz.