Mikro büyük işletmelerin can damarı

Büyük işletmelerin can damarı olan finans ve muhasebe uygulamasında önemli bir role sahip olan programların kurulumu artık bayiler tarafından yapılmaktadır. Rekabet piyasasında rakipleri...

Büyük işletmelerin can damarı olan finans ve muhasebe uygulamasında önemli bir role sahip olan programların kurulumu artık bayiler tarafından yapılmaktadır. Rekabet piyasasında rakipleri takip etmek ve hep rakiplerden önde olmak gerekir. O halde mikro yazılımlarla tanışmak gerekir. Mikro yazılım, stoklardan cari hesaba, satıştan satın almaya kadar işletmeye kolaylık sağlayan harika bir sistemdir. Mikro Bayileri teknoloji sattıkları için satış sitelerindeki reklamlarını da iyi yaparlar. Bayilerinin reklamları yerine çalışma şekillerine bakılmalıdır. Bayiler kendi ürününü tanıtma ve satma çabasındadırlar. Bu anlamda yapılan tanıtım ve reklamların cazibesine kapılmak doğru değildir.

Bayiler kendi sitelerinde en çok yaygın satış ve servis ağına sahip olmalarıyla övünür. Bu konuda deneyimli olan firmalar giderek çaplarını ve iş alanlarını büyütürler. Servis hizmeti ve mikro destek son derece önemlidir. İş hayatında aksama yaşamamak için yazılım satın alınacak bayiinin servis ağının, iş yerinin bulunduğu yerde veya yakınında hizmet vermesi gerekir. Bundan sonra bayilerin satış sonrası hizmetleri araştırılmalı ve güncellemelerle ilgili garantisi, personelin kalitesi, güvenilir olma ve hızlı hizmet, tercih sebebi olmalıdır. Mikro Bayileri işinin ciddiyetini bilen bir firma titizliğinde çalışmalıdır.

Mikro Bayileri aslında yazılımı satarken adını güvence olarak kullanır. Bayiler sürekli başarılarından söz eder ve bu başarıları referans olarak gösterirler. Bu konuda doğruyu söyleyen bayiler olduğu gibi satış sonrası yazılım destek hizmetiyle hiç ilgilenmeyen bayiler de olabilir. Uzaktan destek, kurulum hizmeti, servis ağı, satış sonrası eğitim ve destek bir bayiinin "olmazsa olmaz"larıdır.