Implant nedir? Ne işe yarar?

Implant nedir, ne işe yarar? gibi sorular günümüzde çok fazla yer bulmaktadır. İnsanlığın son zamanlarda en büyük problemlerinden biri de ağız problemleri ve ağız

Implant nedir, ne işe yarar? gibi sorular günümüzde çok fazla yer bulmaktadır. İnsanlığın son zamanlarda en büyük problemlerinden biri de ağız problemleri ve ağız hastalıkları olmaktadır. Bununla beraber paralel olarak diş sağlığı problemleri yer almaktadır. Eksik bir dişte yapılması gereken en uygun implant tedavisi olmaktadır. Evet, işte implant eksik dişlerin yerine yerleştirilen, dişin fonksiyonlarını yerine getiren ve doğallığını en yakın olan bir diş tedavisi olmaktadır. İmplant diş fiyatları merak edilen ayrı bir detay olmaktadır. 

Bu tedavi yöntemi ile hareketli ve oynayan protezler ortadan kalkmış olmaktadır. Bu protezlerin altına yemek artıkları doluştuğu için, hasta son derece rahatsız olmaktadır. Implant ile bu sorun da tamamen ortadan kalkmış olmaktadır. Ağzımızda belirli bir fonksiyonu devam ettirmesi için yapılan bir çeşit protez olmaktadır. Birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Genel yani standart olanı ise titanyum alaşımlı olanları olmaktadır. Bu tedavinin başarılı ve uzun ömürlü olması için, implant tedavisinden sonra ağız bakımı artık daha dikkat ve özenle yapılmalı ayrıca doktor kontrolleri de aksatılmayacak olunmaktadır. Diyabetik kontrolleri rahatsız olan hastalar bu tedaviden yararlanamamaktadır. Sebebi ise iyileşme süresinin çok uzun olacağından olmaktadır. Üç aylık genel bir tedavi süresi bulunmaktadır. Çok güvenli bir tedavi yöntemi olmakla beraber dünya da kırk beş, ülkemiz de ise yirmi beş senedir uygulanmaktadır. Bu güvenli tedavinin maliyeti yani implant diş fiyatları ise belirli ölçütlere göre değişmektedir. 

Eğer böyle bir tedaviye ihtiyaç duyuyor iseniz, en yakın diş hekiminize giderek muayene olmanız gerekmektedir. Hekiminiz implant tedavisine uygun görür ve size bunu önerir ise, en uygun implant diş fiyatlarından sizler de rahatlıkla faydalanabilmektesiniz. İmplant çeşidi ve tedavi süresi bu tedavinin gereken yatırımını belirleyecek olan faktörler olmaktadır.