Pratik savunma tekniklerine dayalı bir savaş sanatı olan Wing Tsun, kişinin rakibinin gücünü kendi lehine çevirmesine yönelik bir uygulamadır. Kendine özgü teknik ve dinamikleri olan bu dövüş sanatı özellikle refleksleri ve dengeyi geliştirir. Yakın ve orta mesafeden etkilidir ve bir tehlikeyle karşılaşıldığında rakibin sade ve etkili tekniklerle doğrudan etkisiz hale getirilmesine dayanır.
Dairesel hareketler içermeyen bu dövüş sanatının pratisyenlerine göre Wing Tsun gösterişli hareketlere dayanan görsel ağırlıklı bir uygulama olmaktan çok bir hayatta kalma mücadelesidir. Müsabakası olmayan bu savaş sanatında hayalar, gözler ve burun gibi hassas noktalara vurmak serbesttir ve rakibin üzerine sürekli ve direkt bir şekilde gidilir. El tekniklerinde savunmayla saldırının aynı anda gerçekleştirildiği Wing Tsun İstanbul ve diğer bazı illerimizde isteyen her yaştaki kadın ve erkeklere öğretilmektedir. Çocukların fiziksel olarak gelişmesi ve özgüven sahibi olması yönünde de olumlu katkıları olduğu söylenen bu savaş sanatı birçok ülkede baskı ve/veya şiddete maruz kalan çocuklara özellikle öğretilmektedir. Wing Tsun eğitimi alan kişiler bu dövüş stilini kendilerine özgü değişik sebeplerle tercih etmektedirler; fiziksel kondisyonu arttırarak zinde kalmak, boş zamanları değerlendirmek ve kendini potansiyel saldırılara karşı savunmayı öğrenmek gibi. Wing Tsun eğitiminin başlangıç aşamasında çok sayıda tekrar gerektiren belli başlı teknikler, hızlı hareketler ve form uygulamaları öğretilir. Bu noktada amaç kişilerin yetenek ve elastikiyetlerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesidir.
250 yıldan fazla zamandır süregelen araştırma ve geliştirmelerin ürünü olan bu saldırı ve savunma stilinde, hayatta kalmak amacıyla yapılan her türlü saldırıya izin verilmektedir. Wing Tsun eğitimi kapsamındaki zincirleme yumruk teknikleri rakibe arka arkaya yumruk atmak mümkündür.