Erkeklerin Cinsel Problemleri

Erkekler cinsel yaşamda daha ön planda olan roldedir ve bu nedenle yaşanan cinsel problemler ilişkiyi son derece etkiler. Özellikle performans açısından etkileyici olan

Erkekler cinsel yaşamda daha ön planda olan roldedir ve bu nedenle yaşanan cinsel problemler ilişkiyi son derece etkiler. Özellikle performans açısından etkileyici olan erkek faktörü, bu gücünü yitirdiğinde veya gücü niteliksiz anlama geldiğinde kadın cinselliği tam anlamıyla hissedemez ve heyecanı yaşayamaz. Erkeklerin cinsel problemleri arasında en önemlileri ve en büyük problem teşkil edenler genellikle çoğunlukla görülen erken boşalma, sertleşme problemleri ve orgazm güçlüğüdür. Bu üç durumda çeşitli nedenlere bağlı olarak sıklıkla geçici olarak görülen problemlerdir.

Erkeklerin cinsel problemlerini tüm nitelikleriyle inceleme altına alalım.

Erkeklerin Cinsel Problemleri: Erken Boşalma

Erken boşalma neredeyse en sık görülen cinsel problemlerden bir tanesi olarak bilinir. Çok can sıkıcı bir durumdur ve tam olarak hissetmediğiniz cinselliğin hızlıca ereksiyonla sona ermesi ve istenilen düzeyde zevk alamamakla alakalı bir durumdur. Genellikle çok uzun süre boşalma yaşamayan erkeklerde görülse de bazı durumlarda psikolojik olarak bilinç altında geçmişte yaşanan olayların bir yansıması olarak da görülebilir.

Erken boşalma tedavisi için cinsel terapistinizden yardım alabileceğiniz gibi, ilişki sırasında bir süre durarak boşalma hissinin geçmesinden sonra ilişkiye devam etmek boşalma süresini normalden daha fazla uzatabilmektedir. Kendinizi kontrol edinceye kadar durabildiğiniz kadar durun. Belli bir süre sonra bu duyguları kontrol altında tutmak konusunda daha kontrollü olacaksınız.

Erkeklerin Cinsel Problemleri: Sertleşme Sorunu

Bazı durumlarda pek çok dışsal faktöre bağlı olarak sertleşme problemleri görülebilmektedir. Bu durum yaşandığında özellikle bayanların fark etmemesi için daha çok kasılan vücut durumun iyileşmesini güçlendirecektir. Sertleşme sorunu olan erkeklerin uyarılmaları ve rahatlamaları gerekmektedir. Bu gibi durumlarda hafif dokunuşlarla vücudun çeşitli bölgelerine masaj yapılmalı ve erkek uyarılmalıdır.

Burada cinsellik olması gereken zamanda değil erkeğin hazır olduğu zamanda yaşanmalı ve onun belirlediği şekilde olmalıdır. Tabi ki problem çözülene kadar.

Erkeklerin Cinsel Problemleri: Orgazm Güçlüğü

Üst üste yaşanan orgazmlar, daha geç orgazm olmaya neden olabileceği gibi, fazla alkol tüketimi de orgazm süresini normalin çok üstünde uzatabilmektedir. Bu gibi durumlarda oral ilişki çok daha uyarıcı etki sağlayabileceği gibi elle yapılan masajlarında etkisi yüksektir.