4 Adımda Motivasyon Kazanma

Motivasyon nasıl kazanılır. Motivasyon kazanma teknikleri...

Genellikle sınavlara hazırlanan gençler tarafından sık bir şekilde duyabileceğiniz bir sözcük olarak karşımıza çıkıyor. Bireyin içerisinde bulunduğu davranışları tetikleyen güdü olarak tanımlanabilir. Günlük hayatımız içerisinde oldukça önemli bir yer aldığını söyleyebiliriz.

Motivasyon genellikle olumlu bir anlama sahiptir. Toplum içerisinde itici güç anlamı taşır. Aynı zamanda hedefe odaklanabilmek için gerekli psikolojik etken olarak ön plana çıkabilir. Tüm bu ayrıntılar motivasyonun farklı zihinlerde yorumlanarak açıklanmış halleri olarak değerlendirilebilir. Motivasyon olumlu ya da olumsuz bir anlama sahip değildir. Ancak olumlu ve olumsuz sonuçlar doğurabilir. Motivasyonu olumlu bir şekilde değerlendirmek hem iş hem de özel hayatımız için doğru bir seçenek olabilir. Peki istediklerimize ulaşabilmek için gerekli olan motivasyonu nasıl sağlayabiliriz? Motivasyonun şifreleri nelerdir?

1- Motivasyon davranışlarımızın arkasında her zaman gizlenen bir güdü olarak açıklanabilir. Bu açıdan insanoğlunda her zaman farklı ya da benzer motivasyonlar vardır.

2- Genel olarak hayatta kalabilmek için yaşayan bir toplum görünümü veriyoruz. Bu durum dünyanın büyük bir genelinde bu şekilde ilerliyor. Bu durum hayatta kalma motivasyonu şeklinde açıklanabilir.

3-Motivasyonu olumlu bir etki olarak kullanabilmek için öncelikle sahip olduklarımıza odaklanabilmek gerekiyor. Her insanın sahip olduğu şeyler elbette vardır. Olumsuz şeylere odaklanmak ise olumsuz motivasyonlar yaratır. Ve bu şekilde düşünmeye devam ettikçe durum aleyhimize doğru işler. Motivasyon zaman ile birlikte güçlenen bir ruh hali olarak ön plana çıkıyor.

4- Zihninizin içerisinde olumlu ve olumsuz motivasyonlar mevcut durumda. Olumsuz motivasyonlardan sıyrılarak daha olumlu düşüncelere yer açabilmeniz mümkün.