Kısa bir süre haşlandıktan sonra sous vide pişirme tekniğiyle su dolu tanklarda, düşük ısıda, vakum poşetleri içerisinde pişirilen ahtapotlar… Temizlendikten sonra rulo haline getiriliyor, dondurulup ince ince dilimleniyor. Roka yaprakları, havyar, közlenmiş kırmızı biber, limon kabukları, zeytinyağı-limon sos eşliğinde bekletmeden servis ediliyor. Ahtapot carpaccio tarifi için deniz sevdirir diyorlar.
Yemek.com özel çekiminde şefinden püf noktalarını öğrendiğimiz ahtapot carpaccio tarifini, ana yemek olarak servis edebileceğiniz diğer Robin’s Kitchen tarifleriyle birlikte sevdiklerinize sunabilirsiniz.
MALZEMELER
- 1 adet ahtapot
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 dal taze kekik
- 1 adet defne yaprağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 5 adet kalamata zeytin
- 1 tatlı kaşığı havyar
- 4 adet mini roka yaprağı
- 3 dilim parmesan peyniri
- 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
KAÇ KİŞİLİK?
1 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
300 DAKİKA
Püf noktası:
Hazırladığınız ahtapot ruloları birkaç porsiyon içindir.
Pişirme önerisi:
Özel vakum poşetleri ve su tankları içerisinde, düşük ısıda bir pişirme yöntemi olan sous vide tekniği yerine kendi hazırladığınız aromatik suda da ahtapot pişirebilirsiniz.
Servis aşamasında arzu ettiğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Vantuzları alınmış ve temizlenmiş ahtapotu kaynar suda 15 dakika kadar haşlayın.
- Suyunu süzüp sonrasında vakum poşeti içerisine aldığınız ahtapotu; defne yaprağı, taze kekik, rendelenmiş limon kabuğu, zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle vakumlayın.
- Havası tamamen alınmış vakum poşeti içinde ve 90 derecede, 5 saat kadar pişirin.
- Pişen ahtapotu, soğuduktan sonra ayıklayın. Rulo şeklinde sarıp dondurun. Bir porsiyon için 50-60 gram kadar ince dilimler halinde çektiğiniz ahtapotu tabağa yerleştirin.
- Uzun ince şeritler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biber, küçük küpler halinde doğranmış kalamata zeytin, havyar ve servis tabağının orta kısmına yerleştirdiğiniz traşlanmış parmesan peyniri, körpe roka yaprakları limon suyu ve zeytinyağı eşliğinde bekletmeden servis yapın.