Ihlamur Maskesi Nasıl Yapılır

Ihlamurun birçok rahatsızlık için tam bir şifa olduğunu herkes bilmekte. Bunun yanı sıra cilt üzerinde birçok etkisi bulunmaktır. Ihlamurun cilt üzerindeki etkilerine geçmeden önce ıhlamur maskesi nasıl yapılır sorusunun cevapını verelim.

Öncelikle aktardan veya hazır paket olarak marketlerden aldığınız ıhlamuru su ile birlikte kaynatmamalısınız. Yani kaynamış su içerisine ıhlamuru sonradan ilave etmeniz gerekmekte. Çay demlerken su kaynamadan içine çay ilave etmiyorsak aynı şekilde yapmalısınız. Kısacası olayı çay demler gibi düşünün. Daha sonra ortalama olarak 10 ile 15 dakika arasında bekleyerek demini iyice almasını sağlayın. Ihlamur içen birisi iseniz en fazla 3 demleme ile bile ıhlamurun her demlenişinde ilk defa yapılıyormuş gibi renk ve tat verdiğini bilirsiniz. Ama maskeyi yaparken bunu önermiyoruz. Çünkü ıhlamur ilk demlenme işlemini gördükten sonra içindeki birçok faydalı özelliklerini kaybetmekte. Haliyle aynı ıhlamur ile 2. Sefer yapacağınız bir cilt maskesi ilk sefer yaptığınız kadar fayda sağlamayacaktır.

Ihlamur Maskesi Nasıl Yapılır

Hazırladığınız ıhlamur çayını maskeyi yapmadan önce 1 bardak içmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü ıhlamur içtiğiniz zaman vücudunuzda doğal bir terleme başlayacak ve terleme sayesinde zararlı toksinleri rahatlıkla atmış olursunuz.

Diğer bir önerimiz ıhlamur çayınız demlendiğin de demliğin kapağını açın ve buharına yüzünüzü yakmayacak şekilde tutun hatta başınızın üzerine havlu alıp buharı hapsedip 10 dakika beklerseniz yüzünüzdeki siyah noktalardan kurtulmanıza ve cilt gözeneklerinin açılmasına yardımcı olacaktır. ( Siyah nokta tedavisi için Doğal Yollarla Siyah Noktalardan Kurtulma başlığına tıklayarak yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. )

Ihlamur yapısı itibarı ile cilt için tam bir onarıcı görevi görmektedir. Kırışıklıkları açar ve ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlar.

Ihlamur çayınız soğuduktan sonra gözaltına pamuk yardımıyla sürerek uygulama yaparsanız kısa zaman da hem göz altındaki morlukları gidermek için maske yapmış hemde göz altındaki torba oluşumunu engellemek için çok doğru bir uygulama yapmış olursunuz. Ayrıca Gözaltı Morluklarından şikayetiniz varsa Göz Altı Morlukları Nasıl Giderilir başlığına tıklayarak yazmızı okuyabilirsiniz.

Ihlamur çayının cildinize faydaları bunlarla sınırlı kalmayıp günde 1 bardak içerseniz cildinizi nemlendirir ve tazelenmesini sağlar. Özellikle cilt yapısı olarak kuru bir cilde sahipseniz kesinlikle ıhlamur çayının etkilerini cildiniz üzerinde göreceksiniz.

 Genelde kozmetik ürünleri içerisinde özellikle cilt için kullanılan kremlerde katkı maddesi olarak ıhlamur kullanılmaktadır. Çünkü ıhlamur yukarıda da bahsettiğimiz gibi cildi sürekli iyleştirici yapısı vardır. Egzama ve ya benzer başka bir kaşındırıcı rahatsızlığız varsa ıhlamur bu kaşıntıların azalmasın da büyük bir rol oynamakta.

 Son olarak ıhlamur çayı yüzünüzde ki çil lekelerini yok etmeye ve daha fazla artmasına engel oluyor. Bu anlamda soğuk ıhlamur çayını pamuk ile yüzünüzün her yerine uygulamanızı tavsiye ediyoruz. ( Çil lekelerine çözüm için bkz : Çil Lekeleri Nasıl Geçer başlığına tıklayınız. )

Aşağıda vereceğimiz ıhlamur maskesi tarifini gece yatarken uygulamanız gerekmektedir.

Yaklaşık olarak 1 veya 2 poşet çay ölçüsünde ıhlamuru iyice ufalayın. (Belirttiğimiz ölçü semboliktir siz kendinize yetecek miktarda ayarlayınız.) Yanlız bu işlemi parmağınızla değil havan içerisinde döverek un ufak olacak şekilde döverek yapın. Ve bir kab içerisine koyarak göz kararı süt ilave edin. Ancak sütü çok fazla eklemeyin çünkü bu karışımın iyice karıştırılarak krem kıvamına gelmesi gerekmekte. Daha sonra yatmadan önce gece yüzünüze uygulayın ve yatın. Yüzünüze maske takmayı unutmayın.

Sabah kalktığınızda yüzünüzdeki maskeyi duruladıktan sonra ıhlamurun mucizevi etkisini cildinizin parlaklığından ve canlı oluşundan anlayacaksınız. Ihlamur maskesini haftada 2 kez uygulamanız yeterlidir.

Ihlamur Maskesi Nasıl Yapılır ?