Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur?

Muhabbet kuşu adından da anlaşılacağı üzere insana yakın, insanla muhabbet edebilen iletişim kurabilen kuşlardır. İyi bir eğitimle 160-180 civarı kelime konuşabilir.

 Öyle ki muhabbet kuşlarına sabah ve akşam kavramlarını bile öğretmek mümkün. Her sabah yataktan çıktığınızda günaydın derseniz kuşunuz da sabahları size günaydın diyecektir. Aynı şekilde ışığı kapatıp yatarken iyi geceler derseniz bir süre sonra kuşunuz siz söylemeden sabahları size günaydın, akşamları ise iyi geceler diyecektir.  Özellikle yalnızlığı paylaşan kişiler için düşünsenize ne büyük bir nimet muhabbet kuşu.

Muhabbet kuşu nasıl konuşturulur sorusuna verilecek birçok cevap olmasına rağmen asıl cevap çok basit; sevgi ve ilgi…

Elinize alıştırdığınız kuşunuza her şeyi öğretmeniz mümkün tek yapmanız gereken şey sabırlı olmak bir iki gün sonunda istediklerinizi yapmasını beklememek. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde dikkatini size yoğunlaştıran muhabbet kuşları karanlık ortamlarda sesinize odaklanır. Bu nedenle konuşturmaya çalıştığınız kuşlarınızı karanlık ve sessiz ortamda tutun. Sakince kuşunuza yaklaşın ve ses tonunuzun sevecen olmasına özen gösterin.

Her ne kadar hissettirmediğinizi zannetseniz de hayvanların hisleri çok güçlüdür ve gerginliğinizi çok çabuk hissederler. Öyle ki evde aile bireylerinin arasındaki ufak tartışmalar dahi onların psikolojik olarak huzursuzluk duymasına yeterli gelecektir. Bu yüzden gerginken muhabbet kuşunuzla konuşma egzersizi yapmayın. Sesinizden çok gerginliğinize odaklanabilirler. Bu da kuşunuzun tedirgin olmasına, sizden çekinmesine yol açabilir. Muhabbet kuşu eğitimindeki en önemli şey kuşunuzun size güvenmesidir. Size güvenmeyen bir canlıya hiçbir şey öğretemezsiniz. Kuşunuzu ilk aldığınız zaman hızlı hareketlerden kaçının. Bilmelisiniz ki kuşların ayakları en hassas titreşimleri bile hisseder. Oldukça sakin ve sevecen yaklaşırsanız kısa sürede kuşunuzdan geri dönüt alırsınız.

Kuşlarınızla dostça ve bol muhabbetli günler geçirmeniz dileğiyle…