Nane, hem koku olarak hem de tat olarak yemeklere muhteşem bir renk katmaktadır. Faydalarını saysak saymakla bitmez.
İşte nanenin faydaları:
– Nefes alımını kolaylaştırır.
– Karaciğer yetmeziğini giderir.Erkeklerde ruhsal kaynak sebebiyle oluşan iktidarsızlığı giderir.
– Safra akımını düzenler.Aybaşı gibi kanamaların muntazan ve ağrısız olmasını sağlar.
– Bağırsakların spazmını giderir ve idrar söktürür.
– Hazmı kolaylaştırır ve gaz söktürür.
– Astım, grip, bronşit, ve öksürük için yararlıdır.
– Sükûnet verir yani el ve ayak titremesi, dil tutukluğu, felç ve uykusuzlukta kullanılır.Heyecan ve korkuyu yatıştırır. Sinirleri güçlendirir. Sinirsel olan kalp çarpıntıları keser.
– Kusmaları önler ve ateşi düşürür.
– Süt ile şişen memelerin şişini indirir.
– Migren, uykusuzluk ve baş dönmeleri gibi hastalıklarda faydalıdır.
– Soğuk algınlığını yokeder.
Nane Çayı Hazırlanışı
3 – 4 adet taze nane yaprak yaprağımızı hazırlayalim ve bir tepsiye hepsini teker teker yayalım. Yapraklar kuruduktan ssonra ufalayın ve bir demlik kaynamış suyu ocaktan aldıktan sonra 3 çay kaşığı naneyi hemen içine atın. 20 dadika demlenmesini bekleyelim ve bitti çayınızı limon veya balla içebilirsiniz.